Facebook itiraf etti: Çalınan kullanıcı bilgilerine ne oldu?

Facebook itiraf etti: Çalınan kullanıcı bilgilerine ne oldu?

Geçtiğimiz günlerde hacklendiğini duyuran Facebook, hackerların milyonlarca kullanıcının profil detaylarını ele geçirdiğini belirtti.

Çeviri: Özer Erdin

Facebook’a yapılan son hacker saldırısından sonra milyonlarca kullanıcının özel hayatına ilişkin birçok verinin çalındığı öğrenildi. Facebook yönetiminin bildirdiğine göre bilgileri çalınan kullanıcı sayısı 30 milyon civarında.

Bu kullanıcılardan 14 milyonunun yapılan saldırıdan ağır bir biçimde mağdur olduğu; doğum tarihi, ilişki statüsü, medeni hal, din ve iş statüsüne kadar birçok özel hayata ilişkin olan bilginin kopyalandığı bildirildi. Facebook ürün şefi Guy Rosen’dan edinilen bilgi uyarınca, hackerların şimdiye kadar çaldıkları bilgiler veya kullanıcı adlarıyla herhangi bir hesap üzerinden herhangi bir işlem yaptıklarına dair bir vakayla henüz karşılaşılmadı.

Öte yandan Facebook işletmecileri bu büyük saldırının ardından küçük saldırıların gelmeyeceğini güvenlik eksikliği nedeniyle garanti edemiyorlar. Geçen Cuma telefon konferansı ile kamuoyunu bilgilendiren Facebook yönetimi saldırganların kökeni hakkında kesin bir açıklama yapmadı.

Konu hakkında FBI ile çok yakın bir işbirliği içinde çalıştıklarını ve FBI’ın saldırganların kökeni üzerine henüz bilgi paylaşımından yana olmadığı belirtildi. Rosen’ın yapmış olduğu açıklama ise çok sert eleştirilere neden oldu. Pazarlama profesörü ve bestseller yazarı Scott Galloway, Facebook’un fena tökezlediğini söyledi. Amerikalı varlık yönetimi menajeri Cody Willard ise şunları ifade etti; “Sisteminizi, kullanıcıların özel hayatını istismar eden berbat bir iş modeline dayandırmışsınız.”

Kaynak: Junge Welt
 

DAHA FAZLA