EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Özüpak: Sesimizi duymuyorlardı, kulaklarının dibinden seslendik!

EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Özüpak: Sesimizi duymuyorlardı, kulaklarının dibinden seslendik!

EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak dünkü EYT Mitingi'ni İleri'ye değerlendirdi.

İleri Haber

EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak'tan dün Ankara'da gerçekleştirilen büyük EYT mitingi hakkındaki görüşlerini aldık. 

1) Dünkü büyük EYT mitingini nasıl değerlendirirsiniz?

Tüm Türkiye'den emeklilikte yaşa takılanlar olarak 1999 öncesi kazanılmış haklarımızı geri istediğimizi belirtmek için, mağduriyetimizi dile getirmek için buluştuk. 250-300 bin civarı bir sayıda olduğumuzu söyleyebiliriz. Sesimizi duymuyorlardı, biz de Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde kulaklarının dibinde bir kez daha seslenmiş olduk. 


2) Emeklilikte yaşa takılanlar için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "EYT gündemimizde yok", Tayyip Erdoğan ise "Ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz bugünlerde büyük yük olur" demişti. Bundan sonra mücadeleniz nasıl devam edecek?

Öncelikle mücadeleyi bırakmayacağımızı belirtelim. Davamızın sonunu getireceğiz. Tabi ki olumsuz açıklamalar bizi üzüyor. Ancak biz bu memleketin emeklileri olarak bu memlekete hizmet ettik. Kazanılmış haklarımızı istiyoruz. Kimseden ödül istemiyoruz, bizlere verilen hakları istiyoruz. Biz cumhurbaşkanına, yük olmayacağımızı söyledik. Sayımız itibariyle maaliyetimiz cumhurbaşkanının dediği kadar çok değil. Bu konuda özellikle basında bir bilgi kirliliği var. Biz bakanlığa da sorduk, bir dilekçe verdik, sayımız nedir, vefat edenler kimlerdir bunlar açıklansın diye ancak bakanlık bize yanıt vermedi. Böyle olunca söz konusu maaliyet de açıklanmadı. 

[ih2]

3) Eklemek istediğiniz başka bir şey var mı? 

Emeklilikte yaşa takılanlar olarak erken emeklilik değil, 1999 öncesi kazanılmış haklarımızı, bize verilen hakları istiyoruz. Teşekkür ederim.

[ih3]