Ev işçisi kadınlar sendika kurma hakkı kazandı

Ev işçisi kadınlar sendika kurma hakkı kazandı

Ev işçisi kadınların sendika kurma mücadelesi başarıyla sonuçlandı.

Hindistan’ın Batı Bengal eyaletinin başkenti olan Kolkata’da Batı Bengal Ev Emekçileri Topluluğu(PGPS) Çalışma Bakanlığı'na sendika statüsü kazanmaki için yaptığı başvuru başarıyle sonuçlandı.

Ekmek ve Gül’ün “The Hindu” sitesinden aktardığı haberine göre, 2014 sonlarında örgüt sendika statüsü kazanmak için Çalışma Bakanlığına başvuru yaptı. Örgütün sekreterliğini yürüten Tapsi Moira da o zamandan beri neredeyse her gün başvurunun durumu hakkında bilgi almak için işten sonra Çalışma Bakanlığı’na giderek süreci takip etti.

SENDİKA STATÜSÜ KAZANAN İLK EV EMEKÇİLERİ ÖRGÜTÜ

Moira’nın ve örgütün diğer üyelerinin mücadelesi bu hafta başlarında başarıya ulaştı. Batı Bengal Ev Emekçileri Topluluğu, eyalet hükümetinden sendika sertifikasını aldı.

Üst düzey Trinamool Kongresi (TMC) sendikası lideri ve Bakan Sovandeb Chattopadhyay örgütün ev emekçilerinin eyalet çapında sendika statüsü kazanan ilk örgütü olduğu belirtti. Moira, “Her gün sabah saat 6’da işe gidip öğleden sonra eve dönüyorum. 2014’ten bu yana örgütün sendika statüsünü almasını sağlamak için haftada birkaç gün Çalışma Bakanlığı’nın ofisine sürekli gidip gelmek zorunda kaldım” dedi.

DAHA FAZLA