Erdoğan'ın 'Baraj altında kalmalı' talimatına HDP'den tepki

Erdoğan'ın 'Baraj altında kalmalı' talimatına HDP'den tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın HDP'nin baraj altında kalması için çalışma talimatı verdiği ortaya çıktı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP); Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partilerine ilişkin "Baraj altında kalmalı" açıklamasına tepki gösterdi. HDP'den yapılan açıklamada, "AKP Genel Başkanı Erdoğan açıkça suça teşvik ediyor. HDP'yi baraj altında bırakmak için hile ve baskıyla oylarımızı çalmayı planlıyor" dendi. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumartesi akşamı AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen Mahalle Başkanları Toplantısı'nda, “Bunu dışarıda konuşmam” notuyla yaptığı konuşmada, HDP'nin baraj altında kalması için çalışma talimatı verdiği ortaya çıktı.

'ERDOĞAN SUÇA TEŞVİK EDİYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının sosyal medyada gündem olmasının ardından HDP Genel Merkezi'nin resmi Twitter'dan açıklama yapıldı. Açıklamada, "AKP Genel Başkanı Erdoğan açıkça suça teşvik ediyor. HDP'yi baraj altında bırakmak için hile ve baskıyla oylarımızı çalmayı planlıyor. Çünkü HDP Meclis’te olmazsa 400'den fazla vekil kazanacağını biliyor. İşte bunu engellemek için 24 Haziran'da bir oy HDP'ye bir oy Demirtaş'a" dendi. 

HDP Eş Genel Başkanları'ndan Pervin Buldan da sosyal medya hesabından Erdoğan'a ait talimat videosunu yayınlarak, "Bu videodan sonra vicdanlı olan herkes HDP’nin gönüllü sandık görevlisidir Recep Bey..." dedi.