Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Gel aday ol

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Gel aday ol

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında konuşuyor.

Dün Meclis Genel Kurulu’nda yaşanan tartışmalara değinen Erdoğan CHP’li Özgür Özel'i hedef aldı.

GENEL KURULDAKİ GERGİNLİK

Erdoğan'ın Özel'i hedef aldığı sözler şöyle: "Nasıl olsa Cumhurbaşkanı balkonda oturuyor konuşma hakkı yok oradan bol bol sallıyorsun, bir de edepsizce el kol hareketi yapıyorsun. Sen bu el kol hareketini, yaptırmam ya, AK Parti Genel Başkanı'na yapabilirsin ama bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na yapamazsın. Onun için bir defa haddini bileceksin. Dün oradaki (Genel Kurul'daki) gelişmeler gerçekten bir afet, bir felaketti. Cumhurbaşkanı'na hakaret etmeyi siyaset sanan bu zihniyet kendi çirkefliği içinde boğulmaya mahkumdur.”

CHP’LİLERİN İYİ PARTİ’YE GEÇMESİ

“15 tane adamını gönderdin sözde İYİ Parti'ye peki bu 15 tane adamın senin sözde İYİ Parti'yi kabul etti mi? Etmedi. Sözde İYİ Parti'nin koltuklarında senin 15 adamın yok niye oraya gitmediler? Demek ki gönderdiğin yeri beğenmediler. Demek ki ikna edemedin. Sözde İYİ Parti dün orada 3-4 kişi vardı arka koltuklar CHP Grubu'nun sıralarında. Fırsat oldu sözde İYİ Parti değerlendirmiş oldu. Şu anda çok garip bir senaryo ortada. Hafta sonuna kadar nasıl oynanacak bu senaryo göreceğiz. Biz bu konuda adımımızı atmışız. İlkini ayın 6'sında açıklayacağız bu bizim manifestomuz olacak. Ardından aday tanıtım toplantımızda seçim beyannamemizi milletimize açıklama imkanını bulacağız.”

'GEL ADAY OLUVER'

“Dün Meclis'te yaşanan hadiseleri milletime bırakıyorum. Bay Kemal zaman geçirme gel hemen aday oluver. Niye sağda solda arayıp duruyorsun? Bir genel başkana da yakışır aday olmak gel aday oluver. Bay Kemal sen memurdun o zaman OHAL kararları nasıl alınır devam eder etmez bilmezsin.”

OHAL’İ SERMAYE İÇİN KULLANDIĞI BİR KEZ DAHA İTİRAF ETTİ

“Bu ülkede OHAL ile idare edildiği dönemler bizim OHAL kararlarını uyguladığımız dönemler gibi değildi. O zaman fabrikalar sürekli greve giderdi. Tüm sanayi kesimine seslenmek isterim 7. OHAL dahil bir fabrikada grev söz konusu mu?”

AFRİN OPERASYONU

“Suriye'nin kuzeyinde de neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Kendisi de gidip karakol ziyareti yaptı. (Kılıçdaroğlu’’nu kastediyor) Bu iyi bir gelişme. Biz bu yolda Mehmetimizle hep beraberiz ÖSO ile de beraberiz.''

BASKIN SEÇİM

“MHP Genel Başkanı Bahçeli erken seçim teklifi yaptı 26 Ağustos'u teklif ettiler. Grup konuşmamızda seçimlerin 2019'da yapılacağı vurgusunu yapmakta beis görmedim. Grup konuşması sonrası arkadaşlarımızla istişare yaptım. Ana muhalefet partisi eskiden beri defalarca erken seçim çağrısı yapmıştı. Erken seçim tarihi olarak 24 Haziran'ı ilan etmemizin ardından hemen erken seçim kararını aldık. YSK seçim takvimini yavaş yavaş oluşturuyor. Seçimlere 10 siyasi parti katılıyor. Garip bir durumla da karşılaştık. Ana muhalefet partisinden istifa eden 15 milletvekili bir başka partiye geçerek bu partinin Meclis'te grup kurmasını sağladılar. YSK'nın 264 numaralı kararını incelediğimizde taşıma milletvekilleriyle grup kurduran partinin zaten seçime katılma imkanını biliyoruz. Bu tuhaf operasyonun gayesini önümüzdeki günlerde göreceğiz."

CHP'Lİ ÖZEL'İN 'SİİRT SEÇİMLERİ' ELEŞTİRİSİNE KARŞI SAVUNMAYA GEÇTİ: YOK ÖYLE BİR ŞEY

"Çıkmış Siirt'ten benim aday olduğum dönemi anlatıyor. Bilmiyorsun önce bir ehline sor. Bu anlattıklarının hepsi yalan sizin karakterinizde yalan var. Kalkıp da Siirt'te 3 tane milletvekilini istifa ettirmek suretiyle aday olduğumu anlatıyorsun. Böyle bir şey yok. Bu işin şekli bununla yakından uzaktan alakalı değil. Geçmişteki Güneş Motel olayının içerisinde olanları nasıl milletimiz cezalandırdıysa bunlara da vereceği ceza odur.”

SEÇİM STARTINI İZMİR'DE VERECEK

“Büyükşehirlerden sadece İzmir ve İstanbul kaldı. Biz masa başı kurulmuş bir parti değiliz. Cumartesi günü önce İstanbul'da kadın kollarımızın il kongresini gerçekleştireceğiz. Ardından İzmir'de kongremizi yapacağız. İlk mitingimizi İzmir'de yaparak bismillah diyeceğiz. Mayıs ayı içerisinde Avrupa'daki kapalı spor salonu toplantımızı bir Avrupa ülkesinde gerçekleştireceğiz. Hangi ülke olduğunu şu anda açıklamak istemiyorum.''