Erdoğan'dan kapalı toplantıda talimat: HDP'yi baraj altı bırakın

Erdoğan'dan kapalı toplantıda talimat: HDP'yi baraj altı bırakın

Erdoğan, mahalle başkanlarıyla bir araya geldiği dışarıya kapalı toplantıda 'HDP'yi baraj altı bırakın' talimatı verdi.

İleri Haber

AKP İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği 9 Haziran Cumartesi günü yapılan mahalle başkanları toplantısında, parti üyeleriyle bir araya gelen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP'nin baraj altında bırakılması için özel çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

AKP Topselvi Mahalle Başkanı Ahmet Öztürk'ün sosyal medya hesabından toplantıya ait görüntüleri paylaşmasıyla ortaya çıkan skandal ifadeler kısa sürede gündem oldu.

Dışarıya kapalı bu toplantıda "Bunu dışarıda konuşmam." diyerek parti üyelerine gizli talimat veren Erdoğan, her bir seçmenin markaja alınmasını istedi ve HDP'yi kastederek "Onların baraj altı kalması demek, bizim durumumuzun daha iyi olması demektir" dedi. 

'HDP ÜZERİNDE ÇOK FARKLI ÇALIŞILMASI LAZIM'

Erdoğan'ın çok farklı çalışmalısınız diyerek açıkça talimat verdiği konuşmasının tamamı şöyle:

"Arkadaşlar, HDP ilçelerinde parti teşkilatımızın çok farklı çalışma yapması lazım, bunu dışarıda konuşmam. Burada sizlerle konuşuyorum, niye sizlerle konuşuyorum? Çünkü onların baraj altı kalması demek, bizim durumumuzun çok daha iyi bir noktaya gelmesi demektir. Dolayısıylada, her ilçeden arkadaşların özellikle onlar üzerinde çok farklı çalışması lazım, çünkü siz kim kimdir bunu biliyorsunuz. Mahalle temsilcilerimiz eğer kimin kim olduğunu bilmiyorsa bilmesi lazım. Alacaksınız önünüze sandık seçmen listesini 'bu sandık seçmen listesinde kim kimdir' ve buna göre onlar üzerinde özel bir çalışma yapmanız inanıyorum ki bize çok farklı bir netice getirecektir. Markaja almak diyoruz ya, markaja alacaksınız.

 

Erdoğan İstanbul'da seçimi 'kazandıracak' stratejisini açıkladı: Sandık kurullarında hakimiyeti ele geçirirsek bu işi başlamadan bitiririz https://t.co/ET9d9uJZ2c pic.twitter.com/fTp4IQJxuO

— İleri Haber (@ilerihaber) 13 Haziran 2018

'TABİİ İŞ ÇANTADA KEKLİK DEĞİL'

Seçim gerçekten sandıkta kazanılır, e peki nasıl kazanılır? Sandık kurulu üyesi arkadaşlarım bir defa seçim günü diğer siyasi partilerden önce sandık mahalinde yerini almalıdır. Yani bizim arkadaşlarımızdan önce onlar gelmemeli. Sandık müşahitlerimiz de erkenden gelerek eksik sandık kurulu üyelerinin yerine takviye etmemiz lazım. Buradan neyi kazanırız? Sandık kurulundaki hakimiyeti biz elde etmiş oluruz. Bu işi hiç hafife almamız gerekir, eğer bunu sağlama alırsak İstanbul'da başlamadan işi bitirmiş oluruz. Değerli arkadaşlarım tabii 13 gün var, yani iş çantada keklik değil. Kamuoyu araştırmalarında falan öyle iş bitmiş bir havada değil onu da söyleyeyim."