Erdoğan'a hakaret cezası: Erdoğan'ın hayatını okuyup özet çıkarmak!

Erdoğan'a hakaret cezası: Erdoğan'ın hayatını okuyup özet çıkarmak!

75 yaşındaki Ali Şahin'e AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle ceza verildi.

İstanbul Maltepe'de yaşayan Ali Şahin hakkında gittiği kahvehanede AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Başından geçenleri Odatv'den Caner Taşpınar'a anlatan 75 yaşındaki Şahin bir süre önce kahvehaneye tanımadıkları bir kişinin geldiğini belirten Ali Şahin, “Bu kişinin kim olduğunu bilmiyorum. Bundan sonra polisler geldi ve ifademi almaya götürdü. İftira nedeniyle başıma bunlar geldi. Cumhurbaşkanlığı’na hakaret etmedim, böyle bir şey söz konusu değil” dedi.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Ali Şahin denetimli serbestlik aldı. Ali Şahin, Denetimli Serbestlik Bürosu’na gidince hakkında kitap okuyup özet çıkarma cezası verildiğini öğrendi. Okuyup özetini çıkarması gereken kitaplar arasında ilk sırada Ömer Seyfettin yer alırken, Necip Fazıl Kısakürek, hükümete yakın Güneş gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, Tayyip Erdoğan’ın hayatını anlatan “Bir Liderin Doğuşu” kitabı, Akit gazetesi eski yazarı Faruk Köse, Hürriyet gazetesinin hükümete yakın yazarı Abdulkadir Selvi de bulunuyordu.