Erdoğan, Saruman'ı Gollum'a tercih etti

Erdoğan, Saruman'ı Gollum'a tercih etti

Cumhubaşkanı Erdoğan, oyuncu Selin Şekerci hakkındaki 'Saruman' şikayetini geri çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde kendisini sosyal medya paylaşımıyla, Yüzüklerin Efendisi serisindeki Saruman'a benzettiği için oyuncu Selin Şekerci hakkındaki 'tehdit ve hakaret' şikâyetinden vazgeçti.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, sanık Şekerci gelmezken, avukatı hazır bulundu. Hakim, celse arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının şikayetten vazgeçtiklerine dair bir dilekçe sunduğunu ifade ederek sanığın duruşmaya neden gelmediğini sordu.

Şekerci’nin avukatı Nail Gönenli, müvekkilinin iş nedeniyle şehir dışında olduğunu söyledi. Hâkimin, usul gereği Selin Şekerci’nin ifade vermesi gerektiğini hatırlatması üzerine Şekerci’nin avukatı, suçlamanın “kamu görevlisine hakaret” olduğunu belirterek, “şikâyetten vazgeçilmiştir” dedi.

[ih2]

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan “müşteki”, oyuncu Şekerci ise “şüpheli” sıfatıyla yer aldı. İddianamede, şikayet dilekçesine göre şüpheli Şekerci’nin sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki 2013 yılındaki paylaşımlarına yer verildi.

Şüphelinin savunmasında, suç kastının olmadığını, mizah anlayışı dahilinde ilgili paylaşımları yaptığını söylediği belirtildi. Şüpheliye ait paylaşımda kullanılan fotoğraflarda yer alan Isengard’ın, “Yüzüklerin Efendisi” kitabında kötülük timsali Saruman’ın kalesi olduğu ifade edilen iddianamede, “Bu kalenin hikayede yıkılmaz bir yapısı olmakla birlikte meydana gelen savaşta yıkıldığı ve Saruman’ın Orthanc isimli kulede esir kaldığından bahsedildiği, Saruman’ın da savaşı kaybettiği, paylaşılan resmin üzerinde de bu resimlerin bulunduğu, resimler ve yapılan yorumlarla birlikte hem hakaret, hem de tehdit eylemlerinin aynı anda oluştuğu” ifade edildi.

Oyuncu Şekerci’nin mazeretini kabul eden mahkeme, ifadesinin alınması için bir sonraki duruşmada hazır bulundurulmasına karar vererek duruşmayı erteledi. (DHA)