Erdoğan hızını alamadı: Çatlasanız da patlasanız da durmayacağız

Erdoğan hızını alamadı: Çatlasanız da patlasanız da durmayacağız

Grup toplantısında yine İslama yönelik açıklamalar yapan Erdoğan, "2019 şifremiz yenilenme, tazelenmedir. Çatlasanız da patlasanız da bizi durduramayacaksınız" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

‘İslam güncellemesi’ çıkışını sürdüren Erdoğan, “Önümüzdeki dönemde bu tartışma alimlerimiz, ariflerimiz tarafından yerli yerine oturtulacak, İslam adına bir kazanca dönüşecektir” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Afrin açıklamasına ilişkin de konuşan Erdoğan “Stratejik ortaksak, bizimle beraber yürüyeceksiniz" dedi.

'İSLAM ADINA KAZANCA DÖNÜŞECEK'

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Yargı mensupları ile bir araya geldik. Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ailesiyle ve çeşitli kesimlerden hanım kardeşlerimizle bir araya geldik. Bu programlarda ifrat ve tefrit noktasında dinimizi karalamaya yönelik her türlü yanlış adıma karşı olduğumuzu güçlü şekilde ifade ettik. Bu tartışma esasen bizim işimiz olmamalıydı ama konuşması gerekenlerin sustuğu, susması gerekenlerin konuştuğu ortamda gönlümüz sorumsuzluklara rıza göstermedi. Önümüzdeki dönemde bu tartışma alimlerimiz, ariflerimiz tarafından yerli yerine oturtulacak, İslam adına bir kazanca dönüşecektir. Müslümanların meselelerini konuştuk, tartıştık.”

ABD'Lİ SÖZCÜYE YANIT: BİZİMLE YÜRÜYECEKSİNİZ

“18 Mart'ta Afrin'in tamamen temizlendiğinin müjdesini milletimizle paylaştık. Amerika'dan sözcü açıklama yapıyor, "Afrin'de kaygılıyız" diyor. Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimiz zaman neredeydiniz? "Terör örgütlerini temizleyelim" dediğimiz zaman neredeydiniz? PYD'sini de, YPG'sini de bizim Mehmetçiğimiz, ÖSO nasıl halletti işte ortada. "Türkiye stratejik ortağımız" diyeceksiniz, sonra teröristlerle iş birliği yapacaksınız. Bizimle stratejik ortaksan bizimle birlikte yürüyeceksiniz.

Zeytin Dalı Harekatı'nda 2 ay geçmeden şehir merkezini kontrol altına almış bulunuyoruz. Kılıç artıklarının ve patlayıcıların temizlenmesi için operasyonlarına bir müddet daha devam edeceklerdir. ÖSO ve bizim oradaki askerlerimiz bu arama taramayı devam ettiriyor.”

‘BATI’YI KIRMADIK, ONLARIN RİCASI ÜZERİNDE 2 AYDA BİTİRDİK’

Kimse bizim öncelikle Afrin'i hedef alabileceğimizi beklemiyordu. Batı ülkeleri de sürekli bize "Bir an önce operasyonu bitirin" mesajları veriyordu. "Yanlış yapıyorsun, önümüzü kesmeye çalışmayın, yola çıktık" dedik. Biz onları kırmadık, onların ricalarını yerine getirelim istedik ve 2 ayda Afrin operasyonunun askeri safhasını büyük ölçüde bitirdik.

Bir kez daha Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit verdiğimiz 46 güvenlik görevlimiz ile 269 ÖSO kardeşlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Ruhları için El Fatiha.”

‘ÇATLASANIZ DA PATLASANIZ DA DURDURAMAYACAKSINIZ’

“Buradan açıkça söylüyorum. Çatlasanız da patlasanız da, Türkiye'yi durduramayacaksınız. 2023 hedeflerimize ulaşmamıza engel olamayacaksınız. Ok yaydan çıktı artık.

2019 seçimleri çok önemli. Yeni yönetim sisteminin devreye girmesi ile işlerinin daha da zorlaşacağını bilenler tüm güçleri ile 2019'a odaklanıyor. Asla rehavete kapılmadan, asla en küçük bir hataya yer vermeden çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız.”

‘15 YILLIK İKTİDAR YORGUNLUĞU BİZİM İÇİN MAZERET OLAMAZ’

“Bizim gibi düşünmeyenleri ikna etmek, varsa yanlış bilgileri düzeltmek için tüm gücümüzü, tüm imkanlarımızı kullanacağız. 15 yıllık iktidarın vermiş olduğu yorgunluk bizim için mazeret olamaz. Bizim açımızdan 2019'un şifresi yenilenmedir, tazelenmedir. Bu ülkede ana muhalefet partisi 15 yıldır aynı şeyleri söylediği için bir milim öteye geçememiştir.”