Erdoğan Arınç'la görüştü

Erdoğan Arınç'la görüştü

Gül’ün SP’den Cumhurbaşkanı adayı olacağı ve AKP’li bir grubun istifa ederek SP’ye geçeceği söylentileri üzerine Erdoğan bugün Bülent Arınç’la görüştü.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Saray’da görüştü. 

Çıkışta, 1,5 saatlik görüşmeye dair konuşan Arınç, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığı da dahil olmak üzere birçok konunun ele alındığını belirterek, "Her konuda görüştük ama açıklama yapma yetkisini kendimde görmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız kendisi gerekli görürse konuşabilir, bize izin verirse biz de açıklama yaparız" dedi. 

'TEKRAR MİLLETVEKİLİ OLMAM'

Kendisinin milletvekili adaylığının görüşülüp görüşülmediğine dair bir soru üzerine de Arınç, 7 Haziran 2015 seçimlerinde aktif siyasete veda ettiğini belirterek, "Bu düşüncem bugün de devam ediyor. Ben siyasetin her kademesinde bulundum, kendi irademle bilinçli bir şekilde aktif siyasete veda ettim. Tekrar milletvekilliğinden başlayacak değilim. Kimse bana teklifte bulunmadı, benim cevabımı da bilirler.” Cevabını verdi.

ERDOĞAN'I DESTEKLEYECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptıkları görüşmenin 'baş başa' gerçekleştiğini ifade eden Arınç, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığını destekleyecek misiniz?” sorusu sonrasında da şunları söyledi:

"Bu biraz önceki soruyla eş anlamlı. Kendisine başarılar diledim. Bunu ifade ettim.”