Erdoğan: Adaylık şartları arasına sadece hükümlü olmayı değil tutukluluğu da koyacağız

Erdoğan: Adaylık şartları arasına sadece hükümlü olmayı değil tutukluluğu da koyacağız

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan adaylık şartlarının değişmesini "Burası yol geçen hanı mı ya?" diye savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yalova'da yaptığı açıklamada yine Demirtaş'ı ve İnce'yi hedef aldı. Demirtaş'ın adaylığını daha önce de gündeme getiren Erdoğan "İnşallah bu seçimlerden sonra adaylık şartlarına el atacağız." dedi.

Muharrem İnce'nin "20 yıl geriden geliyor" sözlerine cevap vereeceği sırada hızını alamayıp kendisiyle kavga etmeye başlayan Erdoğan'ın söze "Bay Erdoğan" diye başlaması ise alay konusu oldu. 

'NE ALDATAN OLDUK NE ALDANAN'

Erdoğan, "Yalova Üniversitesi'ni biz kurduk. Bay Muharrem diyor ki ben fizik öğretmeniyim. Olabiri. Sen bir tane fizik öğretmenisin. Ama biz bu üniversiteden nice öğretmenler yetiştirdik. 

Bay Kemal "engellileri kendi başına bıraktınız" diyor. El vicdan ya... Yalanı bırakın. Dürüst olun. Artık millet dürüst olana oy veriyor, yalana değil. 24 Haziran'da da benim milletim kime oy vereceğini biliyor.

Armutlu Kapaklı'ya bir balıkçı barınağı inşaa ediyoruz. Biz söz verdik mi yaparız. Ne aldatan olduk, ne de aldanan olduk. Yalova 'nın içme suyu problemini çözdük." şeklinde konuştu.

'ADAYLIK ŞARTLARINA DA EL ATACAĞIZ'

Muharrem İnce ve Selahattin Demirtaş'ı hedef alan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Bu kişinin Yalova 'ya kazandırdığı herhangi bir hizmeti gördünüz mü? Bu kişi tuğla üstüne tuğla koydu mu? Ben yaptım. Bu kişinin yaptığı başka şeyler var. Mesela Edirne'de Cezaevi'ni ziyaret ediyor. Kimi ziyaret ediyor? PKK terör örgütünün arkasında olduğu partinin adayını. Hakkari'de Bay Kemal bir tane Türk bayrağı olmadan miting yaptı. Bay Muharrem de Diyarbakır'da malum partinin desteğiyle miting yaptı. Bunlar teröristlerle beraber, katillerle beraber.

Geçen gün Diyarbakır'a gitti. Kendisini karşılayanların tamamına yakını Edirne Cezaevi'ndekinin taraftarı. 

Şu seçimleri bir atlatalım. İnşallah bu seçimden sonra el atacağız. Cumhurbaşkanlığına adaylık şartları arasına sadece hükümlü olmayı değil tutukluluğu da koyacağız. Burası yol geçen hanı mı ya? Geziyi de gezicileri de bitirdik. FETÖ'cü kaldı mı? Bu ülkeden kaçacaklar başka çare yok."