Engelli kadına cinsel istismar sanığı 'Rızası var' diyerek savunma yaptı!

Engelli kadına cinsel istismar sanığı 'Rızası var' diyerek savunma yaptı!

Zihinsel ve bedensel engelli kadına cinsel istismarda bulunan sanık, engelli kadının rızası olduğunu iddia ederek savunma yaptı.

İzmir'de bedensel ve zihinsel engelli S.F.'ye cinsel istismarda bulunduğu için tutuklanan Zeki Yıldız hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık, verdiği ifadede cinsel ilişki için kendisine S.F.'nin baskı yaptığını pişkince iddia etti. S.F.'nin annesi ise kızının cinsel konuları algılayabilecek durumda olmadığını söyledi.

İzmir Buca'da yaşayan M.F., 23 Temmuz 2018 günü evden çıkan zihinsel ve bedensel engelli kızı S.F.'yi telefonla arayıp, nerede olduğunu sordu. S.F., Karşıyaka'da olduğunu, oraya kendisini bir kadının getirdiğini söyledi. Cep telefonu kapanan kızına daha sonra ulaşamayan anne M.F. polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. S.F., 4 gün sonra Zeki Yıldız'ın evinde bulundu.

HEM CİNSEL İSTİSMAR, HEM DE 'RIZASI VARDI' SAVUNMASI

S.F. polis tarafından alınan ifadesinde Zeki Yıldız ile sokakta tanıştıklarını, bıçak dayayıp kendisini eve götürdüğünü, cep telefonun bataryasını çıkardığını ve 4 gün boyunca cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Polis tarafından gözaltına alınan Zeki Yıldız ise ilişkiye girdiklerini ancak bunun S.F.'nin rızasıyla olduğunu iddia etti.

Anne M.F., kızının hem zihinsel hem de bedensel engelli olduğunu, bir gözünün hiç görmediğini, tekerlekli sandalye ile hareket edebildiğini, kendisini ise ifade etmekte zorlandığını belirtip, şüphelinin yalan söylediğini belirterek şikayetçi oldu. Zeki Yıldız, tutuklanırken hakkında 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açıldı.

'CİNSEL KONULARI ALGILAYABİLECEK DURUMDA DEĞİL’

Sanığın ifadesinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen anne M.F. ise, kızının cinsel konuları algılayabilecek durumda olmadığını belirterek, "Kızımın ayakları tutmuyor, bir gözü görmüyor. Diğer gözü de tam görmüyor. Her şeyi algılayabilecek durumda değil. İsmini bilir, beni, babasını bilir. Ancak sanığın yapabileceklerini algılayamaz. Bütün ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Yere düşse kalkamaz. Sanıktan şikayetçiyim" dedi.

Sanık Zeki Yıldız'ın kendisini bıçak zoruyla evine götürdüğünü ve zorla cinsel istismarda bulunduğu söyleyen S.F. de, "Şikayetçiyim. Belime bıçak dayadığı için evine gittim. Bana zorla cinsel istismarda bulundu. Telefonumu aldığı için annemi arayamadım" diye konuştu.

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamı ile tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

DAHA FAZLA