Emrah Serbes davasında yeni gelişme

Emrah Serbes davasında yeni gelişme

3 kişinin ölümünden sorumlu olan Serbes hakkında mahkemenin verdiği karara ilişkin bir itiraz geldi.

İzmir-Aydın otoyolunda, yazar Emrah Serbes'in neden olduğu kaza sonucu annesi, babası ve kız kardeşini kaybeden Ahmet Mert Özçelik, 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği hapis cezasının usul ve yasaya aykırı olduğu iddiasıyla istinaf yoluna başvurdu.

Özçelik'in avukatı Burcu Ece Güler aracılığıyla İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Dairesi'ne sunulan dilekçede, Emrah Serbes ve Kenan Doğru hakkında verilen hapis cezalarının usul ve yasaya aykırı olduğu belirtilerek, "Karara karşı yasal süresi içerisinde istinaf yoluna başvuruyoruz" denildi.

Dilekçede, kararda hukuka aykırılık bulunması halinde hükmün bozulması, dosyanın yeniden incelenmek ve hükmolunmak üzere hükmü bozulan ilk derece mahkemeye gönderilmesi, aksi takdirde ise istinaf mahkemesinde davanın duruşmalı olarak yeniden görülmesi talep edildi.

NE OLMUŞTU?

İzmir-Aydın otoyolunda 22 Eylül 2017’de, Emrah Serbes'in şoför koltuğunda olduğu otomobilin çarpmasıyla kontrolden çıkıp takla atan otomobilin içindeki aileden 3 kişi yaşamını yitirmişti.

Kazanın ardından Serbes’in yanındaki şoförü Kenan Doğru, aracı kendisinin kullandığını söylemiş, daha sonra da tutuklanmıştı.

Serbes ise altı gün sonra gelen itirafının ardından savcılığa giderek teslim olmuş, daha sonra da tutuklanarak Buca Cezaevi’ne gönderilmişti. Serbes’in itirafı, savcının "şüphe üzerine" soruşturmayı derinleştirmesinden iki gün sonra gelmişti.

Serbes ifadesinde, kaza sonrası İstanbul’a gittiğini, özel bir klinikte dört beş gün boyunca yatarak kendisini cezaevi koşullarına ruhsal ve bedensel olarak hazırlamaya başladığını söylemişti.

Serbes’in, kaza sırasında alkollü olmadığı başta olmak üzere birçok iddiası tanık ifadelerinde yalanlanmıştı.

Emrah Serbes’e 13 yıl dört ay hapis cezası verilmişti.