Elon Musk da Facebook'u bıraktı

Elon Musk da Facebook'u bıraktı

Elon Musk, 'Facebook'u silin' kampanyasına destek verdiğini açıkladığı tweetinin ardından bugün, Tesla ve SpaceX firmaları Facebook hesaplarını kapadı.

Londra merkezli Cambridge Analytica adlı veri analiz firmasının, 50 milyon Facebook kullanıcısının hesaplarından izinsiz kişisel veri topladığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca, bu verilerin ABD ve  İngiltere siyasi seçimlerini etkilemek için usulsüz kullanıldığı belirtilmişti.

Bunun üzerin sosyal medyada kullanıcılar tarafından #deleteFacebook (Facebook'u sil) kampanyası başlatışmıştı. 

"BİR HATAYDI"

Ortaya çıkan bu haberlerin ardından Zuckerberg açıklama yapmıştı. 

Facebook'un veri sızıntısı durumunu ilk olarak 2015'te öğrendiğini kaydeden Zuckerberg, bunun ardından şirketin Cambridge Analytica'ya resmi bir talepte bulunarak Facebook'tan elde ettiği verileri silmesi gerektiğini ilettiğini söylemişti. 

Cambridge Analytica'nın bu verileri sildiğini bildirdiğini ve bunun için resmi belge gösterdiğini vurgulayan Zuckerberg, "İnsanlar bana bir şeyi yapacaklarına dair yasal onay gösterdikleri zaman buna inanırım. Açıkçası bu bir hataydı. Bu tür hataların ileride gerçekleşmemesinden emin olmamız lazım. Bunun olduğu için gerçekten çok üzgünüm. İnsanların verilerini korumak için sorumluluğumuz var" demişti.