Ekrem İmamoğlu: Sayın rakibimiz 2 saat boyunca somut delil sunamadı

Ekrem İmamoğlu: Sayın rakibimiz 2 saat boyunca somut delil sunamadı

Resmi olmayan sonuçlara göre İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu basın açıklaması yaptı. İmamoğlu, "Sayın rakibimizin seçim öncesi hiçbir işlem yapmaması, seçimden sonra bunları açıklaması ve buradan bir şeyler elde etme çabasını anlamak mümkün değil. Bunun tek açıklaması, bu iddiaların seçimi kaybettikten sonra uydurulup üretildiğidir" şeklinde konuştu.

Henüz resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, basın açıklaması yapıyor. İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın bugünkü açıklamasına yönelik, "Bugün Türkiye'nin ekranlarını 2 saat boyunca işgal eden, sözümona çok önemli bir hususu açıklayacağını düşündüğümüz sayın rakibimiz 2 saat boyunca, Allah aşkına soruyorum; somut bir delil, somut bir usulsüzlük anlattı mı? Ya da anlattıklarından siz bir şey anladınız mı? Açıkçası ben anlamadım" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

EKONOMİK VERİLERE DEĞİNDİ

"Türkiye'ye sermaye akışı neredeyse durdu, sıfır noktasında. Bu kadar kötü durumda Türkiye'nin ekonomisi, hatta ülkeden tersine bir sermaye akışı başladı. Şirketler ekonomik durgunluk ve finansal zorluklar nedeniyle özellikle mali sıkıntılar içerisinde, konkordato ilanı, iflaslar, piyasanın en sıkıntılı tanımları. Bunu her gün yaşayan iş dünyası, iş insanları bize bu sıkıntılarını aktarıyor. Son 2 ayda dövizde yaklaşık yüzde 10'luk artış, birçok fiyat ve zam artışlarını kapımıza getirmiş durumda. Sadece 2 ayda bu artış ve son 1 haftada dolar karşısında TL'nin yüzde 3'e yakın değer kaybı. Ekonomik kriz, politik krizle bütünleşiyor. Ne yazık ki sürecin çözümüne değil, kriz çıkararak krizi unutturma peşinde. Türkiye son 10 yılın en büyük işsizliğini yaşıyor. Bunun anlamı İstanbul'daki verilere göre ne yazık ki 3 gençten birisi işsiz. Dolayısıyla toplam işsiz sayısı Türkiye'de 4 milyon 668 bin kişi. Bu TÜİK verilerine göre size aktardığım bilgiler. 5 milyona doğru giden bir işsiz sayısına sahip Türkiye."

YILDIRIM'A CEVAP: 2 SAAT BOYUNCA SOMUT BİR DELİL, SOMUT BİR USULSÜZLÜK ANLATTI MI?

"Bugün Türkiye'nin ekranlarını 2 saat boyunca işgal eden, sözümona çok önemli bir hususu açıklayacağını düşündüğümüz sayın rakibimiz 2 saat boyunca, Allah aşkına soruyorum; somut bir delil, somut bir usulsüzlük anlattı mı? Ya da anlattıklarından siz bir şey anladınız mı? Açıkçası ben anlamadım. Örneğin 'Acelecilik yaptı' diyor benim için, beni acelecilikle suçluyor ama hepiniz hatırlıyorsunuz, rakibimiz yıldırım hızıyla 'seçimi kazandık' dedi."

"Rakibimizin anlatmak istediklerine katkı sunacağım, yardımcı olacağım. Ama Sayın Yıldırım'ın bıkkınlığı ekranlardan her şeyi anlatıyor. Kendi iddialarını bile anlatamaması bıkkınlığının göstergesidir. Kendisine yardımcı olacağım, iddialarını madde madde size anlatacağım. 3 başlıkta hile ve usulsüzlük olduğunu iddia ediyorlar. Bir; sayımdan kaynaklanan usulsüzlük iddiası, İki; seçmen listelerinden kaynaklanan iddialar, Üç; sandık kurullarından kaynaklanan iddialar: Bir kere seçmen listeleri ve seçim kurullarıyla ilgili itirazlar seçim öncesine aittir. Bu söylemenin sebebi şu: Sayın bakanlar açıklama yaptılar; 'Türkiye dünyanın en güvenilir seçim sistemine sahiptir' diye. YSK seçmen listeleriyle ilgili teminat verdi. Bizim tüm kaygılarımızı reddettiler. Usule uygun seçmen denildi. Belge, kanıt yok ama seçimde şaibe ilan etmesi açık bir kibirdir. Geçersiz oylar sayıldı, bitti yani. "

'BU İDDİALAR SEÇİM KAYBEDİLDİKTE SONRA UYDURULUP ÜRETİLDİ'

"Sayın rakibimizin seçim öncesi hiçbir işlem yapmaması, seçimden sonra bunları açıklaması ve buradan bir şeyler elde etme çabasını anlamak mümkün değil. Bunun tek açıklaması, bu iddiaların seçimi kaybettikten sonra uydurulup üretildiğidir. İddia üretimine, maalesef Büyükçekmece’de birçok kamu kişileri de dahil edilmeye çalışılmıştır, rencide edilmiştir, emniyet mensuplarına ayıp edilmiştir. YSK, bütün oyların sayılmasını reddetti. Usulsüzlük yok diyor."

"YSK, sayılı oylar geçerlidir derken, geçersiz oylar yeniden sayıldı. 57 sondaj sandığı sayıldı. Bazı ilçelerde oyların tamamı da sayıldı. Bütün bu işlemlere rağmen, Sayın Yıldırım’ın seçimi murdar ilan etmesi hukuka saygısızlıktır. Hani YSK’ya saygı duyulması gerekirdi. 2 saatlik konuşmada bu kadar tezatı bir arada görmedim. Binali Bey kendi akıl yürütmesini kanıt zannediyor, vay halimize. Oylar logonun üzerine basılmış, olması gereken yere değil. Bu oran onlarda daha fazla."

'YSK'YI MAÇA GİDEREK NASIL BASKI ALTINA ALMIŞIM ANLAMIŞ DEĞİLİM'

"Ben toplumu infiale sokuyormuşum, topluma iyi mesajlar vermiyormuşum. Bak hareketlendirdiğim doğru. Maça da davet ediyorum, birlikte gidelim. YSK’yı maça giderek nasıl baskı altına almışım anlamış değilim. Seçimden sonra bakanlarla toplantı yapıyorsanız bu YSK’yı baskı altına almak olabilir. Toplumun yaşayan 82 milyon insanın, 16 milyon insanın kol kola olması, halay çekmesi, horon tepmesi dışında bildiğim bir hareketlilik yok."

"Başkalarını kendi gibi gören bir anlayış bunu söyleyebilir. Sizin yaptığınız organize kötülük, insanların canını sıkmayın. Bu ülkeye vakit kaybettirmeyin. İnsanları yalan yanlış şeylerle aldatmayın. Maltepe’de yaptıklarını CHP yapmış gibi söylemelerini şaşkınlıkla takip ediyorum. Tutanak var. Resmi belge var. Devletin hakimleri yazmış. Şu belgenin yandaşlığı olmaz, yayınlayın bunu. Sayımı biz engellemiyoruz. Burada muhalif olanlar kim, hangi partiye ait belli."

Ekrem İmamoğlu'nun bahsettiği belge