Duy da inanma: Adalet Bakanı, ifade özgürlüğünü geliştirecekmiş!

Duy da inanma: Adalet Bakanı, ifade özgürlüğünü geliştirecekmiş!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yargı gündemindeki önemli başlıklarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anadolu Yayıncılar Derneği'nin geleneksel iftar yemeğinde medya temsilcileriyle bir araya geldi. 

Gül, yargı gündemindeki önemli başlıklarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Gül, süresiz nafakanın kaldırılmasıyla ilgili çalışmada sona gelindiğini açıkladı. Bakan Gül, "Süresiz nafaka gerçekten adil değil. Nafakada alt ve üst sınır ne olacak, hakim hangi kriterlere göre karar verecek çalışıyoruz. temel hassasiyetimiz taraflardan birine yeni mağduriyet alanı oluşturmamak" dedi.

Abdulhamit Gül, Abdulah Öcalan'a avukatlarıyla görüşme izni verilmesini de değerlendirdi. Adalet Bakanı "Ne çözüm süreciyle ne de İstanbul seçimiyle ilgisi yok. Avukatlarıyla görüşme konusunda hukuki engel vardı. Mahkeme bu kararı kaldırdı" diye konuştu.

[ih2]

Adalet Bakanı'nın gündeminde ayrıntıları 30 Mayıs'ta açıklanacak yargı reformu strateji belgesi de vardı. Gül bu konuya ilişkin, "İfade özgürlüğü ve kişisel verilerin korunmasının daha da gelişeceği, içinden demokratikleşme paketinin çıkacağı 2023'e kadar sürecek bir yol haritası olacak. strateji belgesi hak ve özgürlüklerin güvence altına alınacağı insan hakları eylem planını da içerecek" açıklamasını yaptı.