Doğan Hasol'dan 'Narmanlı Han' tepkisi: Değerlerimizi yitiriyoruz

Beyoğlu'nun 185 yıllık tarihi binası Narmanlı Han'ın restorasyon adı altında cafe ve restoranların olduğu bir yapıya dönüştürülmesiyle ilgili ünlü mimar Doğan Hasol'dan tepki geldi. Hasol Twitter hesabı üzerinden "Yık-yap, para kap" süreci doludizgin. Sıra İstanbul'un simgelerinden Narmanlı Han'a gelmiş. Değerlerimizi yitiriyoruz. Haydi hayırlısı!" mesajı paylaştı.

Rıfat Doğan - İleri Haber

Beyoğlu'nun anıt eser niteliğindeki Narmanlı Han'ın restorasyon projesine tepkiler dinmiyor. Ünlü Mimar Doğan Hasol Twitter hesabı üzerinden Sinan Genim'in restorasyon projesi için  "Yık-yap, para kap" süreci doludizgin. Sıra İstanbul'un simgelerinden Narmanlı Han'a gelmiş. Değerlerimizi yitiriyoruz. Haydi hayırlısı!" dedi. 

Narmanlı Han'daki proje kısa bir süre önce gece yarısı iş makinalarının tarihi yapıya girmesi ve sabah saatlerinde kurban kesilmesiyle başlamıştı. Beyoğlu Kent Savunması, projeye tepki göstererek Narmanlı Han önünde basın açıklaması yaparak, kamulaştırma talebinde bulunmuştu. 

DOĞAN HASOL: DEĞERLERİMİZİ YİTİRİYORUZ

Mimar Sinan Genim'in hazırladığı restorasyon projesine tepkiler dinmiyor. Ünlü Mimar Doğan Hasol, üzerinden  "Yık-yap, para kap" süreci doludizgin. Sıra İstanbul'un simgelerinden Narmanlı Han'a gelmiş. Değerlerimizi yitiriyoruz. Haydi hayırlısı!" mesajı paylaştı.

'KIYMET BİLMEYE Mİ ÇALIŞIYOR YOKSA PARA KAZANMAYA MI?' 

Sosyolog Prof. Dr. Besim F. Dellaloğlu da Facebook hesabı üzerinden Genim'e tepki gösterdi. Dellaloğlu şu mesajı paylaştı: 

"Burada yaşayan Ahmet Hamdi Tanpınar, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Aliye Berger gibi sanatçıların burada yaşadığını belirtmek için hatıra plaketleri koyacağız. Ancak sanatçıların hangi odalarda kaldığını tespit edemedik maalesef… Yalnız o yıllarda Türkiye'nin değerlerinin nerelerde yaşadığını görseniz utanırsınız 6 metrekare bir oda, camlar gazete kâğıtlarıyla kaplı, tuvaletler müşterek kullanılıyor falan…" diyor Sinan Genim. Adını andığınız sanatçıların kaldığı odaları bile tespit edememişseniz, sözünü ettiğiniz plaketleri nereye koyacaksınız. Örneğin Tanpınar'ı o odasında ziyaret etmiş ve bugün hala hayatta olan insanlar var üstelik. Onları bulmaya, onlarla konuşmaya bile tenezzül etmemişsiniz. Niyetinizi oradan anlıyorum ben. O insanların yaşadığı koşullar ile ilgili söyledikleri ise çok ilginç. Uzaydan gelmiş galiba dedirtecek kadar ilginç. Bu ülke, Türkiye hangi değerinin kıymetini bilmiş acaba şimdiye kadar? Kendisi de acaba kıymet bilmeye mi çalışıyor, yoksa para kazanmaya mı?"

Prof. Dr. Besim F. Dellaloğlu kimdir?

1965 İstanbul doğumlu. Galatasaray Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Mimar Sinan Üniversitesi’nde sosyoloji alanında yaptı. Mimar Sinan, Marmara, Bilgi, Yıldız Teknik, Galatasaray ve Kırklareli üniversitelerinde ders verdi. Şu anda Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyesi. Ahmet Hamdi Tanpınar hakkında kitabı bulunuyor.

DAHA FAZLA