Doğa Kolejleri’nde sömürü devam ediyor: Patron Whatsapp gruplarına sinirlendi, çalışanı işten çıkardı

Doğa Kolejleri’nde sömürü devam ediyor: Patron Whatsapp gruplarına sinirlendi, çalışanı işten çıkardı

Çalıştırdığı öğretmenlere maaşlarını vermemesiyle gündeme gelen Doğa Kolejleri’nde hak gaspları devam ediyor. Doğa Kolejleri’nin patronu çalışanların whatsap konuşmalarına sinirlenerek bir çalışanı işten çıkardı.

İleri Haber

Uzun süredir çalıştırdığı öğretmenlerine maaşlarını zamanında ödememesiyle gündeme gelen Doğa Kolejleri’nde emek sömürüsü ve hak gasplarına bir yenisi eklendi. Doğa Kolejleri patronu whatsapp gruplarında maaşların geç yatırılması gibi konuların konuşulmasından rahatsızlık duyarak çalışan bir kişiyi işten çıkardı.

İleri Haber’e ulaşan ve isminin gizli tutulmasını söyleyen eski bir çalışan, sosyal medyada gündeme gelen, mobingler, maaşların geç ödenmesi gibi Doğa kolejleri’yle ilgili konuları whatsapp gruplarında konuştukları için işten çıkarıldığını ifade etti.

'TWİTTER PAYLAŞIMLARI PATRONU RAHATSIZ ETTİ'

Doğa Kolejleri’nin eski çalışanı twitter üzerinden yapılan paylaşımlarda, hem Çalışma Bakanlığı’nın hem de Doğa Kolejleri müdürlerinin etiketlenmesinin başta Doğa Kolejleri patronunda ve müdürlerinde rahatsızlık yarattığını söyledi.

Atılan sosyal medya mesajlarından hiç ilgileri olmamasına rağmen birkaç kişiyle birlikte sorumlu tutulduklarını dile getiren eski çalışan, geçtiğimiz haftalarda savunması istenerek işten çıkarıldığını belirtti.

'KABAHATLİ GİBİ GÖSTERİP TAZMİNAT VERMEDİ'

Benzer paylaşımların her whatsapp grubunda konuşulduğunu ve sadece bu durumdan dolayı en az maaş alanları işten çıkardıklarını söyleyen eski çalışan kendisini ayıplı gibi gösterip tazminat ya da işsizlik maaşı alamadığını dile getirdi.

Doğa Kolejleri patronu Ömer Sancaklıoğlu ve yakın ekibi tarafından özellikle İstanbul’da çalışan öğretmenler üzerinde baskı yapıldığını söyleyen Doğa Kolejleri emekçisi eski çalışan bu olayların duyurulması gerektiğini belirterek hukuki haklarını arayacağını ekledi.