Diyanet, müfredattan sonra tatil yerini de belirledi: Camiler

Diyanet, müfredattan sonra tatil yerini de belirledi: Camiler

MEB ile imzaladığı protokolle eğitime yönelik müdahalede sınırsız özgürlük tanınan Diyanet, müfredattaki belirleyiciliğinden sonra şimdi de çocukların tatillerini geçirmesi gereken yeri açıkladı: Kuran Kursu. Kuran kursuna başlangıç tarihini, seçimden bir gün sonra, 25 Haziran olarak belirlemesi ise dikkat çekti.

Meryem Yıldırım / @meryem_yildrim

16 yıllık iktidarı boyunca “dindar nesil” politikası ile her yaşta her kademede dini eğitim programını uygulayan AKP hükümeti, bu hedefte Diyanet İşleri Başkanlığı’nı da hayatın her alanına yerleştirmeyi sürdürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzalanan protokolle eğitim müfredatına müdahale eden, dini eğitimi yaşları 3 yaşındaki kreş çocuklarına kadar indiren Diyanet, eğitimde kendisine sunulan sınırsız müdahale imkanlarıyla yetinmiyor.

OKULDA-TATİLDE, HER YERDE DİYANET!

Okulların açık olduğu eğitim-öğretim dönemi boyunca eğitim kurumlarında “etkinlik, sohbet” adı altında yapılan gerici aktivitelerle çocuklarının eğitim hayatının teslim edildiği Diyanet, bununla da doymayarak, şimdi de çocukların nerede tatil yapması gerektiğini bildirdi.

Çocukların tatilde olduğu, aileleriyle geçirdiği döneme dahi müdahale eden Diyanet, çocuklar için tatil mekanı olarak da şurayı adres gösterdi: Kuran Kursları.

Kurslara başlangıç tarihi olarak ise seçimin hemen ertesi gününü belirledi.

ON BİNLERCE CAMİDE ÇOCUKLARI BEKLİYORLARMIŞ

Önceki gün Pamukkale Üniversitesi yerleşkesinde yapımı tamamlanan Müftü Ahmet Hulisi Efendi Camii'nde incelemelerde bulunduktan sonra düzenlenen iftar programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “90 bin cami çocuklarımızı bekliyor” dedi.

DİYANET SABIRSIZ: 25’İNDE ÇOCUKLARI KURAN KURSUNA GÖNDERİN

“Kuran-ı Kerim'in Allah'ın Resulüne verilmiş olan en büyük mucizedir. Rabbim onu güzel bir şekilde okumayı, öğrenmeyi ve anlamayı bizlere nasip etsin” diyen Erbaş, seçimlerin yapıldığı ertesi gün olan 25 Haziran’da çocukların kuran kurslarına gönderilmesini telkin etti.

“Ramazanın hemen ardından 25 Haziran günü yaz Kur'an kurslarımız açılıyor. Çocuklarımızı, yavrularımızı ve gençlerimizi camilere göndererek onlar bu fırsattan istifade etsinler. 90 bin camimizin kapıları bütün çocuklarımız için açık” diyen Erbaş, çocukların 15-16 yaşından önce bir kaç yaz tatilini yaz Kur'an kurslarına ayırmalarını söyledi.

“Bunun en büyük kazanç” olduğunu öne süren Erbaş, bu yaşlardan sonra geri dönüşün zor olduğunu söyledi.

ÇOCUKLAR İÇİN BOŞ ZAMAN TELKİNİ: KURAN OKUYUN

Zamanın iyi değerlendirilmesini isteyen Erbaş, çocukların Müslümanlığın gereği olarak Kuranı öğrenmesi gerektiğini savunarak şunları söyledi: “Rabbimizin bize vermiş olduğu bu ömür içerisinde Kuran-ı Kerim'i öğrenmeye hiç zaman ayıramamak, fırsat bulamamak üzüntü vericidir. Bu açıdan Kur’an-ı Kerim’e daha fazla zaman ayıralım. Kur’an’ı Kerim elinden ve dilinden emin olunan bir insan yetiştirmek üzere gönderilen bir kitaptır, bu insanın adı da Müslüman’dır.”