Direniş 6. gününde: 'Meclis aklını başına alsın'

Direniş 6. gününde: 'Meclis aklını başına alsın'

Bölünme yasa tasarısının ardından İstanbul Üniversitesi'nde başlayan eylemler 6. gününde devam ediyor.

İleri Haber

İstanbul Üniversitesi'nin bölünmesine yönelik eylemler 6. gününde öğrencilerin kitlesel katılımıyla devam ediyor.

Aralarında üniversite öğrencileri, akademisyenler, İstanbul Tabip Odası ve üniversite çalışanlarının bulunduğu İstanbul Üniversitesi Bileşenleri, Beyazıt ana kapı önünde basın açıklaması düzenledi.

'HER YER BEYAZIT HER DİRENİŞ'

Fakültelerde buluşan öğrenciler birlikte ana kapıya doğru yürüyüşe geçti. Öğrenciler "Yaşasın üniversite dayanışması", "Her yer Beyazıt her yer direniş", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz", "Üniversiteme dokunma fakülteme dokunma", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Susma haykır bölünmeye hayır" sloganları attı.

Öğrencilerle dayanışmak için bugün ana kapı önünde olan akademisyenler de burada açıklama yaptı.

'TEPEDEN İNME BİR KARARDIR'

İstanbul Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Taner Demiralp, "Bu tasarı hiçbir akademik, hiçbir bilimsel ortamda konuşulmuş değildir. Tepeden inme bir karardır" dedi.

'BÖLÜNMEYE KARŞIYIZ'

Orman Fakültesi'nden Prof. Dr. Ünal Akkemik, "Üniversitemizin bölünmesine karşıyız. İstanbul Üniversitesi bilimin beşiğidir. Diğer üniversitelere esin kaynağıdır. İstanbul Üniversitesi'ni bölmek büyük bir hatadır" ifadelerini kullandı.

'ÜNİVERSİTEYİ BİLMEDİKLERİ İÇİN BİLMİYORLAR'

TTB yöneticisi Osman Öztürk, "50 günü kalmış Meclis, kalkmış üniversitemizi bölecek karar alıyor. Buna müsaade etmeyeceğiz. Üniversiteyi bilmedikleri için bilmiyorlar. Üniversitelerin ruhu vardır." şeklinde konuştu.

'MECLİS AKLINI BAŞINA ALSIN'

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Meral Kızıltan, "66 yaşımdayım, 42 yıllık İstanbul Üniversitesi'liyim. Akademiler bir gecede kurulmuyor, bir gecede kapatılmıyor. Meclis'teki arkadaşlarımıza aklınızı başınıza alın diyoruz ve bu tasarının geri çekilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

'TASARI DEMOKRATİK BİR ŞEKİLDE TARTIŞILMADI'

Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden Yar. Doç. Dr. Görkem Doğan, "Bu tepkiye ideolojik dediler. İstanbul Üniversitesi'nin her türlü görüşten bütün paydaşları buradadır. Bu tasarı demokratik bir şekilde tartışılmadı. Bu tasarının geri çekilmesi gerekiyor. Talebimiz budur" diye konuştu.

'GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ'

İletisim Fakültesi'nde Doç. Dr. Esra Arcan, "Üniversitenin asli bileşenleri öğrencileridir. Bu mücadeleye kararlı şekilde devam edilirse şairin dediği gibi güzel günler göreceğiz. İstanbul Üniversitesi'ni böldürmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi Bileşenleri adına açıklamayı okuyan TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sesleniyoruz. Bu tasarıyı geri çekin, hiç değilse ulusumuzun kısa bir zaman sonra yapılacak seçimlerde yetkilendireceği yeni parlamentonun bu kritik kararı müzakere edebilmesi fırsat verin. Milletvekillerimizi bu sorumluluk duygusuyla davranmaya davet ediyoruz. Tasarıyı geri çekin" diye konuştu.

Açıklamanın ardından öğrenciler ana kapı önündeki eylemlerine devam etti.

DAHA FAZLA