Derslere giren imam çocukları darp etti

Derslere giren imam çocukları darp etti

Ankara'da din derslerine giren bir imamın çocukları darp ettiği, müdürün ise şikayette bulunan velilere, "Hiçbir şey yapamazsınız. Benim arkamda devlet var, hükümet var" dediği öne sürüldü.

Ankara Gölbaşı Hacılar İlköğretim Okulu’nda din derslerine giren köy camisinin imamı C.D.’nin aylardır okuldaki  neredeyse tüm erkek çocuklara sopayla, metal değnekle şiddet uyguladığı belirtildi.

Çocuklarına şiddet uygulanan veliler, jandarmaya, kaymakama, ilçe milli eğitime, müftülüğe şikayetçi oldular. Veliler olayı sakladığını belirttikleri okul müdürü hakkında da şikâyetçi oldular.

‘BENİM ARKAMDA DEVLET, HÜKÜMET VAR’

Velilerin aktardığına göre, okul müdürü ise şikayet üzerine “Müfettiş gelse ne olacak sanıyorsunuz? Burada oturup çay, kahve içecek. Hiçbir şey yapamazsınız. Benim arkamda devlet var, hükümet var” gibi laflar etti. 

Cumhuriyet gazetesi yazarı Melis Alphan söz konusu skandalı bugünkü köşe yazısına taşıdı.

Alphan’ın yazısında yer alan; velilerin ifadeleri şöyle:

‘ÇOCUK 3 GÜN YÜRÜYEMEDİ'

11 yaşındaki A’nın, civardaki bir sitede bahçıvanlık yapan babası Bekir Demirbilek:

“Çocuk derse biraz geç girse ya da sorunun cevabını bilemese sopayla dövüyormuş. Benim oğlan sırada otururken ayağını dışarıya uzattı diye kaval kemiğine sopayla vurmuş. Çocuk 3 gün yürüyemedi. Bize ‘Düştüm’ dedi. Çocuklar korkmuş, söylememişler bize.” 

Demirbilek, “İmam hâlâ okulda derslere giriyor. Benim çocuğumun psikolojisi tamamen bozuldu, okula gitmek, derslere girmek istemiyor” derken Can da “Sesimizi duyun. Ülkenin okullarının halini görün” diyor.

‘SIRTINDA METAL FIRÇA SAPI KIRMIŞ’

5. sınıfa giden bir çocuğun yine bahçıvan olan babası İsmail Can ise oğlunun vücudundaki morlukları şeker hastalığına ve bu nedenle kullandığı insüline bağlamış: 

“Benim çocuğumun sırtında metal fırça sapını kırmış. Sırtında defalarca morlukları gördük fakat söylemedi, ‘Bilmiyorum’ dedi. Biz de ‘İnsülinden dolayı vücudu morarma yaptı herhalde’ diye düşündük. Son olayla haberimiz oldu. Öğretmenlerin olan bitenden haberi varmış, müdürün baskısı nedeniyle bize söyleyememişler, öğrencilere ‘Velilerinize söyleyin’ demişler.” 

DAHA FAZLA