Demirtaş ve İnce’den LGS açıklaması: Bu sistemi kaldıracağız!

Demirtaş ve İnce’den LGS açıklaması: Bu sistemi kaldıracağız!

Yarın yapılacak Liselere Geçiş Sınavı hakkında cumhurbaşkanı adayları Demirtaş ve İnce’den açıklama geldi.

İleri Haber

HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ile CHP’nin öğretmen cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’den yarın yapılacak Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) ilişkin art arda mesajlar geldi.

‘ÇOCUKLARIMIZIN İSTEDİĞİ OKULDA NİTELİKLİ EĞİTİM ALACAĞI BİR SİSTEM KURACAĞIZ’

Yarın kızının da LGS sınavına gireceğini açıklayan Demirtaş “Günaydın. Yarın 1 milyona yakın çocuğumuz LGS'ye giriyor. Biri de kızım Delal :) Hepsine başarılar diliyorum. Merkezi yerleştirme sınavlarını kaldırarak, çocuklarımızın istedikleri okulu seçip nitelikli eğitim alabilecekleri bir sistemi kuracağız” açıklaması yaparken, Muharrem İnce ise şu mesajları paylaştı:

İNCE’DEN DE ÖĞRENCİ, VELİ VE MESLEKTAŞLARINA MESAJ

 “Sevgili çocuklar, geleceğimizsiniz, sizlere güvenimiz tam. Bu yıl çok stres yaşadınız. Şimdi sınav zamanı rahat olun ve sadece sınava odaklanın. Bir öğretmen olarak sizlere tavsiyem budur. Hepinize Liselere Geçiş Sınavı’nda başarılar diliyorum.  Değerli veliler, hükümetin görevi okulları nitelikli, niteliksiz olarak ayırmak değil, tüm okulları nitelikli okul seviyesine ulaştırmaktır. Cumhurbaşkanlığımda tüm okulları nitelikli yapmak ve sınavsız geçişi sağlamak öncelikli görevim olacaktır. Değerli meslektaşlarım, okulları nitelikli ve niteliksiz diye ayırarak sizlerin de görevlerine keyfi olarak son veren sistemi kaldıracağız. Bizim önceliğimiz çocuklarımız olacak. Bir kişi istedi diye zamansız ve programsız sınav sistemi değişmeyecek, çocuklar strese sokulmayacak, aksine her şey çocuklarımızın geleceğine, mutluluğuna göre şekillenecek.”

DAHA FAZLA