Davutpaşa patlamasının 8. yıldönümü: Acı da, öfke de taptaze

Davutpaşa patlamasının 8. yıldönümünde Adalet Arayan İşçi Aileleri, Davutpaşa’da yakınlarını kaybedenler, Mahalleler Birliği, Adalet Arayana Destek Grubu ve destekçileri Terazidere’de bir yürüyüş gerçekleştirdi.

(İleri Haber) Yürüyüş sırasında 2008’de meydana gelen Davutpaşa patlaması ve sürdürülen adalet mücadelesi hatırlatıldı. 14 Temmuz 2013’te davanın 1. etabının tamamlandığını anlatan aileler, kamu görevlilerinin ceza almasını olumlu ama yeterli bulmadıklarını anlattılar. 20 işçinin hayatını kaybetmesine rağmen tüm sorumluların yargılanmamasına tepki gösteren aileler, Davutpaşa’yı unutmadıklarını ve unutmayacaklarını, tüm sorumlular yargılana kadar davanın peşini bırakmayacaklarını haykırdılar.

'EFENDİLER, AHIMIZ DA, FERYADIMIZ DA PEŞİNİZİ BIRAKMAYACAK'

Aileler her yıl olduğu gibi sorumluları yargılamayanları, kâr hırsı nedeniyle iş cinayetlerine neden olan patronları, kamu görevlilerinin yargılanmasına izin vermeyenleri uyardılar: “Efendiler, ahımız da, feryadımız da peşinizi hiç bırakmayacak! Bütün çabamız, bir daha olmasın, herkes duysun ve unutmasın diyedir. Kaybettiklerimize SAYGI ve geride kalanlar için buradayız. Buradayız İş cinayetlerinde yeni kayıpların yaşanmaması için, çalışırken ölmek istemediğimiz için buradayız.”

 

PATLAMA ALANINDA BÜYÜYEN ÇOCUKLAR

Patlamanın meydana geldiği alana vardıklarında aileler adına patlamada kardeşi Heybettulah Güleç’i kaybeden Hakkı Güleç kaybettiğimiz 20 can için bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya davet etti. Aileler aradan sekiz yıl geçmesine rağmen ağlayıp ağıt yaktılar. Acı da, öfkede taptazeydi. Aileler adına basın açıklamasını patllamada eşi Kadir Cesur’u kaybeden Arzu Cesur okudu. Çok sayıda babsız kalan çocuk pankartın önünde Cesur’un yanındaydı. Bu çocuklar babalarını kaybettiğinde henüz bebektiler, patlama alanında ve mezarlıkta büyüdüler.

Basın açıklamasının ardından Davautpaşa’yı Unutma yazılamasının olduğu duvarın önüne ellerindeki karanfilleri bıraktılar. Çalışırken kimsenin ölmesini istemediklerini, başka Davutpaşa’lar olmasın diye mücadele edeceklerini vurgulayarak anmayı sonlandırdılar.