Davutoğlu'ndan Cizre sorusuna tepki

Başbakan Davutoğlu, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cizre ile ilgili soru soran Alman gazeteciye tepki gösterdi.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Son birkaç gün içinde Suriye konusunda hepimizi kaygılandıran gelişmeler yaşanıyor. Rus savaş uçakları Halep ve civar bölgeyi çok ciddi bir bombardımana tuttu. Diğer taraftan alanda yabancı savaşçılarla birlikte çoğu İran ve Lübnan’dan gelen, rejim güçleri Halep-Türkiye koridorunu insani yardımı engelleyecek şekilde kestiler." dedi.

Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bütün bu gelişmeler rejimi destekleyen güçlerin samimiyetten ne kadar uzak olduğunu gösteriyor. Bütün bu gelişmelerden en fazla Türkiye ve AB olarak birlikte etkileniyoruz. Her an yeni bir durum ortaya çıkıyor. Sınırımıza yakın bölgede 30 bin Suriyeli birikmiş durumda. Biz Suriyelileri alacağız ama nasıl olsa Türkiye nasıl olsa alıyor diye Rus saldırıları mazur görülemez. Türkiye bütün mültecileri alıyor diye Türkiye’den mülteciler konusunu tek başına mücadele etmesi beklenemez."

Cizre ile ilgili soru soran Alman gazeteciye tepki gösteren Davutoğlu, "Basın toplantısı iki başbakan arasında ama, üçüncü bir basın açıklaması oldu. Esas itibariyle siyasi bir statement yapıldı." dedi.