Damat 'En kötüsünü geride bıraktık' demişti: İstihdam yüzde 8.6 azaldı!

Damat 'En kötüsünü geride bıraktık' demişti: İstihdam yüzde 8.6 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu, ilk çeyreğe ait İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı.

İleri Haber

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK); 2019 ilk çeyreğe ait İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, 2019 yılı I. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 8,6 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 4,4, inşaat sektöründe yüzde 26,4 ve ticaret-hizmet sektörlerinde ise yüzde 6,9 azaldı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,1 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 1,6, inşaat sektöründe yüzde 10,0 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 0,7 azaldı.

ÇALIŞILAN SAAT DE AZALDI 

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksi, 2019 yılı I. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 9,9 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 5,8, inşaat sektöründe yüzde 29,4 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 7,6 azaldı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,2 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 1,0, inşaat sektöründe yüzde 10,6 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 1,1 azaldı.

 

DAHA FAZLA