Damal AKP İlçe Başkanı: Bize CHP'de sıra verilmedi, Erdoğan'ın adını kullanmayın

Damal AKP İlçe Başkanı: Bize CHP'de sıra verilmedi, Erdoğan'ın adını kullanmayın

Damal'da, ilerici aday Tolga Erezer ve kendisini ziyaret için ilçeye gelen Erkan Baş'ın katıldığı halk toplantısında, AKP'li adayın annesi tarafından sarf edilen sözler dikkat çekti.

İleri Haber - Ardahan’ın Damal ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren Bağımsız Belediye Başkan adayı Tolga Erezer, kendisini destekleyen Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş tarafından ziyaret edildi. Erezer ile birlikte Damal halkıyla bir araya gelen Baş’ın kahve toplantısına AKP’li aday Özge Derdiyok ve AKP İlçe Başkanı olan annesi Nevriye Derdiyok da katıldı. Nevriye Derdiyok, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın eleştirileri üzerine “Biz de solcuyuz, Tayyip’i savunarak burada değiliz, lütfen Cumhurbaşkanını burada çok kullanmayın” dedi.

Erkan Baş’ın, AKP’nin Alevi-Sünni ayrımı yaptığı ve Alevilere yönelik hakaretlerde bulunduğunu hatırlatması üzerine araya giren Nevriye Derdiyok, aslında CHP’li olduklarını, ancak CHP’de kendilerine sıra verilmediği için AKP’den aday olduklarını söyledi. Derdiyok, eğer CHP’den sıra verilseydi sandıkları kapatacaklarını iddia ederken, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adının öne çıkarılmasından rahatsız olduğunu gösterdi.

DAMAL'DA KONUŞULANLAR: İŞKUR HUKUKSUZLUĞU, KAYIRMACILIK, TEHDİT...

AKP Damal Belediye Başkan adayı Özge Derdiyok’un annesi olan ve aynı zamanda daha önceki yerel seçimlerde AKP’nin adayı olan Nevriye Derdiyok’un Damal’daki İşkur’da da hukuksuzluğa karıştığı, kendi listesindeki isimleri işe sokturduğu ve şimdi de kızı AKP adayı Özge Derdiyok’a oy vermeyenleri işten çıkarmakla tehdit ettiği ilçede konuşuluyor.