Daily Telegraph’dan İnce yazısı: Erdoğan'ı zorluyor

Daily Telegraph’dan İnce yazısı: Erdoğan'ı zorluyor

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi yazdı. Gazete, İnce'nin Erdoğan'a son dönemdeki en zor seçim sürecini yaşattığını ifade etti.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin AKP’liCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a son yıllardaki en çetin seçimini yaşattığını yazdı.

İnce'nin memleketi olan Yalova'nın Elmalık köyünden geçilen haberde, "İnce'nin kampanyası, 2003'ten beri Erdoğan'a karşı bir dizi seçimi kaybeden seküler ve sol eğilimli CHP'ye yeni bir soluk getirdi" deniyor.

Muharrem İnce'nin Kürtler, İslamcılar ve milliyetçiler olmak üzere farklı siyasi kanattan insanlara ve çeşitli muhalif partilere ulaşmasının, Erdoğan'a karşı geniş bir cephe oluşturmasını sağladığı kaydediliyor.

İnce'nin Erdoğan'a yönelik "Sen sarayının bahçesinde bıldırcın yumurtası yerken, halk genetiği değiştirilmiş gıdalar yiyor. İnsanlar bir bardak çay bile alamazken, sen kilosu 4 bin 500 liraya beyaz çay içiyorsun" ifadelerine yer verilen haber şöyle devam ediyor:

"CHP, uzun yıllar Türkiye'deki seküler elitlerin partisi olarak görülse de, İnce dini görevlerini yerine getiren bir Müslüman ve bir kamyon şoförünün oğlu. Halk, bir zamanlar üniversitelerde başörtüsünü yasaklayan bir partinin, annesi ve kız kardeşi başörtülü olan bir adayı çıkarmasını hayretle karşıladı."

‘CHP’YE OY VERMEYİ AKLINDAN BİLE GEÇİRMEYEN KESİMLERİ ETKİLEDİ’

Haber şöyle devam etti:

“Muharrem İnce'nin küçük kardeşi Hüseyin İnce, "Biz sıradan insanlarız" diyor. "Solcuyuz ama aynı zamanda Müslümanların çocuklarıyız. Herkes gibi Cuma günleri camiye gidiyoruz.”

İnce'nin daha önce CHP'ye oy vermeyi aklından bile geçirmeyen dindar seçmenleri bile etkilediği belirtiliyor haberde.

‘BEN İNCE’YE OY VERİYORUM, CHP’YE DEĞİL’

Gazeteye konuşan 31 yaşındaki Ayşe isimli başörtülü seçmenin, "Ben İnce'ye oy veriyorum, CHP'ye değil" diyor. "O, CHP'yi daha kucaklayıcı bir parti haline getirdi” şeklindeki sözleri de haberde yer aldı.

‘KÜRTLERE DE ULAŞTI’

Haberde, İnce'nin "Hem CHP hem de AKP tarafından ötekileştirilen" Kürtlere de ulaşmayı başardığı kaydedilirken, İnce'nin Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı hapishanede ziyaret etmesi "siyasi olarak riskli" olarak değerlendirildi.

Bu adım haberde, "Onu teröristlerle ilişki kurmakla suçlayan Erdoğan'ın saldırılarına yol açtı ama pek çok Kürt tarafından takdir edildi" şeklinde yorumlandı.

Gazeteye konuşan 33 yaşındaki Kürt seçmen M.Ş., "20 yıl önce CHP'ye oy verdiğimi hayal edemezdim bile. Geçmişte hataları oldu ama şimdi bunları tamir etmeye çalıştıklarına inanıyorum" dedi.

ESKİ AKP’Lİ BAKANIN İNCE SÖZLERİ

Haberde "Erdoğan'ın kendi partisi AKP bile İnce'nin doğuştan siyasete yetenekli olduğunu kabul ediyor" denilerek, eski Bakan Egemen Bağış'ın yorumlarına yer verildi: "Tipik bir CHP'li, sıradan insanlarla ilgilenme gereği duymaz. Öte yandan İnce, bizim tarzımızda biri. Halka ulaşmaya çalışıyor.”

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre Bağış şu eki yaptı:

"İnce, numarayı AK Parti'den öğrendi."

OYUNU ERDOĞAN’A VEREN SEÇMEN: İNCE DAHA İYİ

Muharrem İnce'nin köyü Elmalık'ta yaşayan 78 yaşındaki Mülayim Aydın, son seçimde oyunu Erdoğan'a vermiş. Ancak bu sefer oyunu İnce'ye vereceğini söylüyor. Haber, onun sözleriyle son buluyor:

"Bence İnce iyi bir cumhurbaşkanı olur. Şimdikinden daha iyi olur."