Çukur medyası A Haber'den devrimci siyasetçilere karşı provokasyon

Çukur medyası A Haber'den devrimci siyasetçilere karşı provokasyon

İktidarın yayın organı A Haber yine skandal ama şaşırtmayan bir programa imza attı. Devrimci siyasetçilere karşı provokasyon amacı güdülen programda iftiralar, çarpıtmalar ve hakaretler havada uçuştu.

İleri Haber - Yaptığı çarpıtma haberler, sahte sokak röportajları ve kişileri hedef göstermesi gibi konularla gündeme gelen iktidarın yayın organı A Haber’de yayınlanan ve Hikmet Çetin’in sunduğu ‘Satır Arası’ isimli programda devrimci siyasetçiler hedef alındı.

Yine AKP’nin yayın organı Sabah gazetesi editörü Kenan Kıran ve Takvim gazetesi yazarı Ekrem Kızıltaş’ın katıldığı programda Erkan Baş, Barış Atay, Veli Saçılık, Alper Taş ve Canan Kaftancıoğlu gibi isimler hakkında iftira, çarpıtma ve hakaret dolu sözler sarfedildi.

Yandaş Ekrem Kızıltaş programdaki konuşmasında bu isimler için “tuzu kuruların dümen suyunda olan kişiler” ifadesini kullanırken, devrimcilerin ise ABD kontrolünde olduğu iftirasını attı.

YANDAŞTAN İRONİK İFTİRA

Kızıltaş, yalanlarla dolu bir yayın politikası izlediği defalarca kanıtlanan kanalda, “Bu insanların konuşması dünyanın en garip olayı, çünkü gözlerimizin içine baka yalan yalan söylüyorlar. ‘demokrasi’ derken yalan söylüyorlar, ‘komünizm’ derken yalan söylüyorlar” gibi ironik ifadeler kullanırken, “’Sosyalizm’ dedikleri şeyden, ‘demokratik devrim’ dedikleri şeyden anarşiyi anladıklarını referans verdikleri 70’li yıllardan isimler de gösteriyor” diyerek devrimci hareketin geçmişine dair de iftirada bulundu.

HEDEF GÖSTERMEYE ÇALIŞTILAR

Kızıltaş “Bir türlü istedikleri yere gelemeyen ve istedikleri yere gelmek için dış güçler ve onların Türkiye’deki uzantılarıyla iş tutan zavallı insanlar” sözleriyle iftiralara ve hakaretlere devam ederken; programda sık sık, bir dönem bu devrimci siyasetçilerin bazılarının da içerisinde bulunduğu Birleşik Haziran Hareketi’yle ilgili “PKK projesi”, “PKK denetiminde” gibi ifadeler kullanılarak hedef göstermeye çalışıldı.

DAHA FAZLA