Çocuğunu sokakta mezun eden veliye 'Erdoğan'a hakaret' suçlaması

Çocuğunu sokakta mezun eden veliye 'Erdoğan'a hakaret' suçlaması

Mezuniyet parasını vermeyince sokakta mezun olan ilkokul öğrencisinin ailesi mahkemelik oldu.

Fatih Emin Ali Yaşin İlkokulu’nun öğrencilere mezuniyet için 200 TL katkı payını dayatmasından dolayı veli Elif Kaya ve Ayhan Kaya çocukları Deniz Kaya için alternatif mezuniyet düzenledi. 

Alternatif kutlamaya karşı okul müdürü Taki Akbulut okula polis çağırarak Elif Kaya ve Ayhan Kaya’yı gözaltına aldırmıştı. 

‘OKUL MÜDÜRÜ MUHBİRLİK YAPIYOR’

Okul müdürü bununla yetinmeyerek geçtiğimiz günlerde savcılığa veliler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusuyla ilgili İleri Haber'e konuşan veli Ayhan Kaya, “AKP’nin her fırsatta vurguladığı muhbir vatandaş modelini okul müdürü Taki Akbulut’ta görüyoruz. Kendisi benim Facebook hesabımın geriye doğru incelenmesini talep ederek Facebook hesabımda cumhurbaşkanı ve devlet aleyhinde paylaşımlar yaptığımı iddia ederek suç duyurusunda bulunmuştur.” dedi. 

‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET EDİYOR’ 

Çocuğunu 200 TL vermediği için sokakta mezun eden Ayhan Kaya olayların bu raddeye nasıl geldiğine şaşırdığını belirterek, "Bumhurbaşkanına hakaret ediyorlar" diyerek okul müdürünün kendilerinin ceza alması için uğraş verdiğini söyledi.

“Müdürlerin görevi ne zamandan beri velilerin Facebook hesaplarını inceleyerek savcılığa suç duyurusunda bulunmaktır?” diye soran Kaya, tüm velileri kişisel hesaplarını dedektifliğe soyunan okul müdürlerinden korumaya çağırdı.

Aile aynı zamanda ilerici ve duyarlı avukatlardan hukuki destek beklediklerini söyledi.

DAHA FAZLA