Çiftlik Bank soygununun arkasında kimler var kimler

Çiftlik Bank soygununun arkasında kimler var kimler

Binlerce kişinin dolandırıldığı Çiftlik Bank’ın açılışlarına hükümetten ve bürokrasiden pek çok kişinin katıldığı ortaya çıktı.

İleri Haber

Sermaye Piyasası Kurulu raporuna göre 80 bine yakın kişiden 511 milyon lira toplayan Çiftlik Bank’a yönelik tartışmalar sürerken, dolandırıcılığın arkasından bakan, kaymakam, belediye başkanı ve müftüler çıktı.

Çiflik Bank’ın YouTube kanalından yayınlanan görüntülerde

açılış törenlerinde dikkat çeken bir diğer nokta ise dolandırıcıların konuşmalarında sıklıkla dini referanslara yer vererek AKP’yi öven açıklamalar yapması oldu.

DİN SÖMÜRÜSÜ, 15 TEMMUZ, TEKBİR…

Görüntülerden birinde dua ile başlayan açılış töreni 15 Temmuz ve tek birlerle devam ediyor.

FAKIBABA’DAN MESAJ

Video: http://@metcihan

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet  Eşref Fakıbaba tarafından bir açılış töreni için Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’a gönderilen mesajda, “Sayın Mehmet Aydın büyük baş süt ve damızlık çiftliği temel atma töreni davetiniz için teşekkür ederim.Yoğun program nedeniyle katılamayacağım için üzgün olduğumu belirtir, törene katılacak tüm davetlilere saygılarımı sunarım” deniliyor.

KİMLER YOK Kİ…MÜFTÜ, BELEDİYE BAŞKANI, KAYMAKAM

Sakarya Çiba Mavi Yumurta Tesisi açılış töreninde ise Sakarya Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Sakarya Taraklı Kaymakamı Cihat Koç Bolu Göynük Müftüsü Mehmet Şahin Çiftlik Park CEO'su Mehmet Aydın, İTÜ Maden Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural’ın katıldığı görünüyor. 

Müftü Şahin’in törende dua okuduğu da görülüyor.

‘SADECE REKLAMLARDA OYNADIM’ DEDİ AMA…

AKP’ye yakınlığı ile tanınan Mehmet Çevik isimli oyuncu ise bir açılış töreninde Basın ve İletişim Danışmanı olarak anons ediliyor.

Basın ve iletişim danışmanı olarak anons edilen oyuncu Mehmet Çevik, şirkette resmi görevinin olmadığını iddia ederek, “Ben sadece reklamlarda oynadım. Suç mu? Medya ve iletişim danışmanını siz yazdınız. Benim resmi görevim yok” dedi. Ancak görüntüler Çevik’i yalanlıyor. Çevik besmeleyle başladığı konuşmasında Çiftlik Bankı yere göğe sığdıramıyor. 

Çevik son olarak Afrin operasyonuna ilişkin şunları söylemişti:

“Mehmetçik 'Düğüne gidiyoruz, beklemesinler' dediği yerden, bu yalanları riyaları yazıp, 'Oradaki sivil halka saldırıyorlar' kampanyasına katılacak kadar bir başkasının çiftliğinde kendini tarif eden sanatçı arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum, her şeyi kazanabilirsiniz. Ben de ödüller aldım, onuruma kokteyller verildi, alkışlandım lakin bu kocamış ömrümde, 15 Temmuz günü hayatımın en büyük onuruna sahip olduğumu gördüm, bu milletin mensubu olmak. Bir başkasının kölesi olup, menfaatlerinizden ve sağlayabileceğiniz faydalardan vazgeçmeyip aslan taklidi yapamazsınız. Siz ancak o çiftliğin finosu olursunuz. Yeter. Halep oradaysa, arşın burada. Artık şahsım gibi düşünen bütün sanatçıları da meydana çıkmaya davet ediyorum. Bütün samimiyetimle sayın bakanım sizden rica ediyorum. Emir verin bizim gibi düşünen sanatçılar, Mehmetçik'e 'Uğurlar ola, Allah seninle beraber' desin.” 

CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI DA KATILMIŞ

CHP'li Konya Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa da açılış törenine katılanlar arasında. 

Akbuğa konuşmasında, "Milli değerleri milli üretime geçirdiği için huzurlarınızda Mehmet Bey'e (Çiftlik Bank CEO'su) çok teşekkür ediyorum. Bizim daha çok Mehmet Beylere ihtiyacımız var." diyor.

BEYAZ SHOW’DA REKLAM

Kanal D’de yayınlanan ve Beyazıt Öztürk’ün sunduğu Beyaz Show isimli programda reklamlarının yayınlandığı da ortaya çıktı.

‘Ayşe Öğretmen’ olarak bilinen Ayşe Çelik söz konusu programa katılarak “Çocuklar ölmesin” dediği için hapis cezasına çarptırılmıştı.