CHP’nin Hayır afişleri defalarca yırtıldı

CHP’nin Hayır afişleri defalarca yırtıldı

Zonguldak Gökçebey’de CHP’nin referanduma ilişkin hazırladığı ‘Hayır’ afişleri yırtıldı. Afişlerin daha önce de yırtıldığı ortaya çıktı.

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde CHP’nin referanduma ilişkin hazırladığı ‘Hayır’ afişleri yırtıldı.  

Gökçebey İlçesi Çukur mahallesi Devrek köprüsü çıkışındaki billboardlara, CHP Gökçebey ilçe başkanlığı tarafından asılan üzerinde kız çocuğu fotoğrafı olan “Geleceğim için HAYIR” yazılı afiş kimliği belirsiz kişi yada kişilerce yırtıldı.

Hayır afişlerinin yırtılmasına tepki gösteren CHP Gökçebey İlçe Başkanı Cem Oktay “Bilmediğimiz kişiler tarafından billboardlara astığımız ‘Hayır’ afişleri yırtılıyor. Biz yırtıldıktan sonra yeniliyoruz ardından tekrar yırtılıyor. Evet diyende bu ülkenin vatandaşı, hayır diyen de bu ülkenin vatandaşı. Birbirimize saygılı olacağız. Halk oylaması sürecinde gerilimi arttırmadan çalışmalarımızı yürüteceğiz. Herkes kendi tercihini sandıkta özgür bir şekilde gösterecek” diye konuştu.

Zonguldak yerel Pusula gazetesinin haberine göre konu ile ilgili suç duyurusunda bulunacağını belirten Oktay,  “Halkımızın 16 Nisan'da cumhuriyet için, çocuklarımız için geleceğimiz için 'hayır' diyerek güzel cevabı vereceğine yürekten inanıyoruz, Böyle saldırılar bizi yıldıramaz. Herkes demokrasiye saygı duymak zorunda " dedi.

CHP'nin söz konusu Hayır afişi şu şekilde: