CHP ve İYİ Parti Gaziantep'te ortak aday gösterecek

CHP ve İYİ Parti Gaziantep'te ortak aday gösterecek

Yerel seçimde kısmi ittifaklar yapacaklarını açıklayan CHP ve İYİ Parti'nin Gaziantep'te de ortak aday gösterme konusunda anlaştığı öne sürüldü. Eski HDP Milletvekili Celal Doğan, Gaziantep adayı olduğunu söyledi.

CHP ve İYİ Parti'nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eski HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan'ı aday göstereceği öğrenildi.

Gaziantep GAP Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Celal Doğan, iddiaları doğrulayarak birkaç gün içinde adaylığının açıklanacağını duyurdu.

DOĞAN 'ADAYIM' DEDİ

Aday olması konusunda başta CHP Gaziantep il ve ilçe örgütleri olmak üzere kamuoyunun birçok kesminden talep geldiğini belirten Doğan, siyasilerden ve halktan gelen yoğun istek üzerine aday olduğunu açıkladı.

CELAL DOĞAN KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezunu olan Doğan,  1977 genel seçimlerinde Gaziantep Milletvekili seçildi. 1980’e kadar milletvekilliğine devam eden Doğan, bu görevinden sonra tekrar serbest avukatlığa döndü.

1989 yerel seçimlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan ve bu göreve seçilen Celal Doğan, 1994 ve 1999’da yapılan yerel seçimlerde de tekrar aynı göreve seçildi.

1993-2006 yılları arasında Gaziantepspor Kulüp Başkanlığı görevini de yürüten Doğan, 2015 genel seçimlerinde HDP’nin Gaziantep birinci sıra milletvekili adayı olarak gösterildi ve Meclis’e girdi.