CHP: Sandık sayımları bitirilmesin diye özel bir çaba gösteriliyor

CHP: Sandık sayımları bitirilmesin diye özel bir çaba gösteriliyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Maltepe'deki yeniden sayıma ilişkin ''1 Nisan sabahı oylar yeniden sayılsın diye ortalığı birbirine katanlar ne oldu da yeniden sayılmasını engelliyorlar? Bunların derdinin oyların sayılması olmadığı buradan çok net gözüküyor. AK Parti ve MHP'nin derdi süreci uzatmak'' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul'daki seçim itirazı sürecine ilişkin açıklama yaptı.

Öztrak, Maltepe'de AKP-MHP blokunun itirazıyla bugün de sandık sayımına devam edilmesine ilişkin "Sandık sayımları bitirilmesin diye özel bir çaba gösteriyorlar" dedi.

Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Türkiye yangın yeri ama iktidarın aklında sadece İstanbul var. Seçimlerin üzerinden 15 gün geçti. Bu bize sandıkların yeniden sayımı bitirilmesin diye çok özel bir çaba gösterildiğini ortaya koyuyor. "Biz tekrar sayımın haksız hukuksuz olduğunu söyledik. 'Neden CHP istemiyor' dediler. YSK'nin geçmiş hükümleri görmezden gelmesi bugün geldiğimiz noktada ciddi sıkıntıdır. Baktılar Binali Yıldırım sandıktan bir türlü çıkmıyor bu sefer bütün sandıkların sayılmasını istediler.

'SANDIK SAYIMLARI BİTİRİLMESİN DİYE ÖZEL BİR ÇABA GÖSTERİLİYOR'

"Maltepe'deki sayımın geciktirilmesi için özel bir çaba sarf ediliyor. Maltepe'de işi kavgaya götürdüler. 1 Nisan sabahı 'oylar yeniden sayılsın' diye ortalığı birbirine katanlar ne oldu da oyların sayılmasını engelliyorlar. Bunların derdinin oyların sayılması olmadığı buradan çok net gözüküyor. Derdi süreci uzatmak. Bunların derdi sayım değil. Sandıkların sayımı bitirilmesin diye özel bir çaba gösteriliyor."

"İktidar oyların sayılmasını istemiyor. İktidarın derdi milleti oy sayımlarıyla oyalayarak hergün derinleşen ekonomik krizi unutturmak."

'BU TÜR BELİRSİZLİKLERE EKONOMİNİN TAHAMMÜLÜ KALMAMIŞTIR'

"Oy namustur dokundurtmayız. Kazandığımız oyları da çaldırtmayız. İktidarı uyarıyoruz. Çünkü bizler devlette çalışmış insanlarız. Tecrübeliyiz. Bu tür belirsizliklere artık ekonominin tahammülü kalmamıştır. İnsanların canını yakmayın."

" 'Acaba ucundan yakalasak İstanbul'da seçimleri yenileyebilir miyiz?' çabası bunlar..İstanbul seçimlerinin yenilenmesinin vicdanları neden rahatlatacağınıı anlamış değiliz. Ekrem İmamoğlu'nun elinden kanunsuz şekilde mazbatasının alınmasını bütün insanların vicdanlarını yaralayacağından eminim. 13 bin oy fark var. Hatta 13 binden de fazla."