'Cenazelerin tamamı yakılmış, kurşun izi yok'

'Cenazelerin tamamı yakılmış, kurşun izi yok'

Cizre'de yaralıların bulunduğu iki binaya operasyon düzenlendiği ve çok sayıda kişinin öldürülüğü iddiası giderek güçlenirken, İHD Şırnak Şube Başkanı otopsi işlemlerinde yer aldığını belirterek 'Cenazelerin tamamı yakılmış, kurşun izi yok' dedi.

Fotoğraf: Arşiv

Cizre'de yaralıların bulunduğu iki binaya dün akşam saatlerinde operasyon düzenlendiği ve çok sayıda kişinin öldürüldüğü yönündeki iddialar henüz kesinlik kazanmadı ancak bu yönde haberler gelmeye devam ediyor. 

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın "Bir binada 30'a yakın kişinin yanmış halde bulundu. Bedenlerinde kurşun izi yok" açıklamasının ardından İHD Şırnak Şube Başkanı Avukat Emirhan Uysal'dan da açıklama geldi.  T24'e açıklamada bulunan Uysal, cenazelerden dördünün Şırnak merkeze getirildiğini ve Şırnak Devlet Hastanesi'ne götürülen cenazelerin otopsi işlemlerinde yer aldığını belirterek, "Cenazelerin tamamı yakılmış. Kurşun izin yok" dedi. 

İHD, TİHV VE SES'TEN BAĞIMSIZ HEYET TALEBİ

İnsan Hakları Derneği (İHD); Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası (SES); Cizre'de hem Abdulcelil Akaryakıt İstasyonu civarındaki binada hem de Bostancı Sokak 23 numaralı binada bulunan yaralıların dünyanın gözü önünde ölüme terk edildiği belirtilen açıklamada, "Bu aşamada delillerin karartılmaması ve yaşamını yitirenlerin gerçek ölüm sebebinin aydınlatılabilmesi amacı ile otopsiye avukatların ve bağımsız hekimlerin katılmasını ve soruşturmanın kurulacak bir bağımsız heyet tarafından yürütülmesini talep ediyoruz" denildi.