Cemaat yurdunda cinsel istismar!

Cemaat yurdunda cinsel istismar!

İstanbul'da bir cemaat yurdunda 11 yaşındaki çocuğa yönelik cinsel istismar polis tutanağına yansıdı. İstismarı gören görevlinin de müdahale etmediği belirtildi.

AKP eliyle desteklenen, cemaat ve tarikatlara bağlı yurtlarda ve küçük çocukların olduğu Kur'an kurslarında meydana gelen cinsel istismar vakalarına her gün bir yenisi ekleniyor. İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı İshaklı Köyü’nde bulunan bir cemaat yurdunda, 2 gün önce 11 yaşındaki bir çocuğun suça sürüklenen başka bir çocuk tarafından istismar edildiği ortaya çıktı. Söz konusu istismarın, polis tutanağıyla da kayıt altına alındığı belirtildi.

İSTİSMARA ŞAHİT OLAN GÖREVLİ GÖZ YUMMUŞ

İstismar skandalını CHP 25. ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili, gazeteci Barış Yarkadaş duyurdu. Bir ailenin kendisine gönderdiği polis tutanağından bilgiler paylaşan Yarkadaş, istismara şahit olan görevlinin de suçun işlendiğini görmesine rağmen bir şey yapmayarak göz yumduğunu anlattı.

“Dehşet içinde kaldığım polis ifadelerini burada yazamam” diyen Yarkadaş, istismar skandalını sosyal medya hesabından anlattı:

GÖREVLİ 'BÖYLE ŞEYLER YAPMAYIN' DEYİP GİTMİŞ

“Ailelerinden koparılıp cemaatlerin yurtları ve Kur'an kurslarına verilen çocukların yaşadığı cinsel istismarlara bir yenisi daha eklendi. Bir ailenin gönderdiği polis tutanağını dehşet içinde okudum. Cinsel istismar iki gün önce yaşanıyor. 11 yaşındaki öğrenci şok yaşıyor. Beykoz'un İshaklı Köyü'ndeki kursta yaşanan istismarlar, 11 yaşındaki çocuğun, 13 yaşındaki bir çocuğun kendisine yönelik istismarıyla başlıyor. İstismara şahit olan kurs görevlisi, 'Böyle şeyler yapmayın' diyerek odadan çıkıyor. Mağdur küçük çocuk ise 'Abi yapma günah' diyor.”

'CEMAAT YURDUNDA YAYGINLAŞAN BİR İSTİSMAR ZİNCİRİ VAR!'

Okurken dehşet içinde kaldığım polis ifadelerini burada yazamam. Ne yazık ki; cemaat yurdunda yaygınlaşan bir istismar zinciri var. Öğrenciler arasındaki istismar vakalarını önleyen ve önleyecek bir mekanizma da yok. Küçücük çocuklar ailelerinden uzak güvensiz bir ortamdalar. Bu ve buna benzer binlerce cemaat yurdu var! Ne bir denetim var; ne de bu tür vakaları engelleyecek bir sistem.Yeter!”

‘DİNİ EĞİTİM ADI ALTINDA ÇOCUKLARIN GELECEĞİNİ KARARTMAYIN!’

CHP’li vekil, dini eğitim adı altında çocukların geleceklerinin karartıldığını belirterek, ‘Ne bir denetim var; ne de bu tür vakaları engelleyecek bir sistem... Yeter! Din eğitimi adı altında çocuklarımızın geleceğini karartmayın! O çocuklar ülkemizin geleceğidir. Çocuklarımızı istismara kurban ettirmeyin! İçimiz acıyor!’ Dedi.

DAHA FAZLA