Çavuşoğlu: Türkiye NATO'dan uzaklaşmıyor

Çavuşoğlu: Türkiye NATO'dan uzaklaşmıyor

Brüksel'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400 füzeleri nedeniyle Türkiye'nin NATO'dan uzaklaştığı yorumlarına kabul etmediğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Zirvesi için gittiği Brüksel’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya’dan alınması planlanan S-400 füze savunma sistemleriyle ilgili NATO üyesi ülkelerin açıklamaları hatırlatılan Mevlüt Çavuşoğlu, “Teknik kısmını anlayabiliyoruz. Örneğin S-400’ün NATO’yu ve NATO sistemlerini, müttefikleri düşman olarak tanımlayıp tanımadığını sormaları ya da bunu anlamaya çalışmaları normal. Alırken de bu konudaki şartlarımızı ortaya koyduk” dedi.

'İHTİYACIMIZI MÜTTEFİKLERİMİZDEN KARŞILAYAMADIK’

S-400’lerin Türkiye için acil ihtiyaç olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Bu ihtiyacımızı müttefiklerimizden karşılayamadığımız için Rusya’dan aldığımızı, en iyi teklifi de Rusya’nın verdiğini, sonuçta da Türkiye’nin bağımsız ve özgür bir ülke olduğunu, kendi kararını kendisi verebileceğini söyledik” diye konuştu.

Türkiye’nin NATO’dan uzaklaştığına dair yorumları kabul etmediklerini belirten Çavuşoğlu, “Türkiye NATO’dan uzaklaşmıyor. Eğer NATO müttefiklerimiz bu ihtiyaçlarımızı karşılasaydı biz onlardan alacaktık, önceliği de onlara verdik. Önümüzdeki yıl sonuna doğru ilk bataryalar gelecek. Neticede artık bunun sorgulanmasına da gerek yok” dedi.