Cami inşaatında iskele çöktü: Bir işçi 4 saat çatıda asılı kaldı

Uşak Üniversite'sindeki cami inşattında iskele çöktü. İskele çökerken çatıya tutunan bir işçi, 4 saat boyunca çatıda asılı kaldı.

Uşak Üniversitesi’nde yapımı devam eden cami inşaatının akustik panellerin döşenmesi için kurulan iskelenin çökmesi sonucu Ahmet Üstün, Orhan Tezgel, Şenol Zorlu, Ahmet Yaya ve Hasan İspir isimli işçiler yaralandı. İşçilerden Hüseyin Tetik iskeleler çökerken caminin tavanına tutunarak asılı kaldı. Diğer işçiler ambulansla şehirdeki çeşitli hastanelere kaldırılırken hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi.

Cami inşaatında çöken iskelelerden sonda tavana tutunarak kendisini kurtaran Hüseyin Tetik isimli işçiyi kurtarmak için 4 saat çalışma yapıldı. Önce itfaiye merdiveni ile caminin kubbesi delinmek istendi ama başarılı olunamadı. Daha sonra asansörlü evden eve taşıma aracı çağırıldı. Vinçle evden eve taşıma aracı caminin giriş kapısına kaldırılarak içeriye sokuldu. Çöken iskele parçaları kaldırılarak evden eve taşıma aracının asansörü ile tavanda asılı kalan işçi Hüseyin Tetik’e ulaşıldı. Yaklaşık 4 saat tavanda asılı kalan işçiye ilk olarak 112 ekipleri müdahale etti.

 
 
 
 

DAHA FAZLA