Çalışan emeklilere uygulanan maaş kesintisi kaldırıldı

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda çalışan emeklilerin maaşındaki yüzde 10'luk kesintinin kaldırılması kabul edildi

Meclis’te kabul edilen torba yasa ile çalışan emeklilerin maaşından yapılan yüzde 10’luk kesinti kaldırıldı. 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada "Emekli olup da çalışan esnaflardan kesilen sosyal güvenlik destek primi (SGDP) ilk önce yüzde 10’a düşürülmüştü. TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda yapılan görüşmelerde tamamen kaldırılması kabul edildi” dedi.

‘100 LİRA DESTEK YAPILMALI’

BAĞ-KUR primlerindeki artışın esnafa ‘ağır geldiğini’ belirten Palandöken "Sosyal Güvenlik primlerinde en fazla artış esnaf ve sanatkârın BAĞ-KUR primindeki artış oldu. Ödemede zorlanan esnaf ve sanatkârlarımıza gelen yük net 128 lira olmuştur. Esnaf için BAĞ-KUR primlerimiz ancak yeniden değerlendirme oranı olan yüzde 5,58 oranında yükseltilirse makul bir artış olur ya da bize de 100 lira destek yapılmalı” ifadelerini kullandı.

‘MAAŞLARINDA YÜZDE 10 DAHA ARTIŞ OLACAK’

Palandöken “Emekli olup da çalışan esnaflardan kesilen sosyal güvenlik destek primi (SGDP) ilk önce yüzde 10’a düşürülmüştü. TBMM Plan Bütçe Komisyonunda yapılan görüşmelerde tamamen kaldırılması kabul edildi. Tasarı yasalaştığında emekli olup da esnaflık yapan emeklilerin maaşlarında yüzde 10 daha artış olacak” diye konuştu.

DAHA FAZLA