Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler

Sinema Kolektifi'nin hazırladığı ve bu hafta (20-27 Temmuz) vizyona giren 9 filmin yer aldığı derlemeyi okuyucularımıza sunuyoruz.

1- PABLO ESCOBAR'I SEVMEK

Yönetmen: Fernando León de Aranoa

Oyuncular: Javier Bardem, Penélope Cruz, Peter Sarsgaard

Kolombiyalı gazeteci Virginia Vallejo, 1981 yılında, uyuşturucu kaçakçılığıyla para kazanıp iktidarı ele geçiren ve dostlarını ülkenin yeni nesil zengin insanlarına dönüştüre Pablo Escobar ile bir ilişkiye başlar. Escobar 80’li yıllarda Kolombiya’nın zordaki insanlarının hayatını iyileştirme çabaları ile ün kazansa da, Virginia ilişkileri ilerledikçe Escobar’ın Kolombiya’daki suç imparatorluğunu kontrol edip uyuşturucuyu tüm ABD’ye yayma gücünü anlamaya başlar. Başkan Belisario Betancur’un ABD ile işbirliği yaparak Escobar’ı durdurmaya çalışması ve onu Kolombiya dışında yargılamak için iade etme kararı ile, Escobar’ın ülkedeki bütün politikacı ya da sivil düşmanlarını ortadan kaldırmak için başlattığı, her şeye hükmetme isteğini açığa çıkaran bir savaş başlar. Kariyeri ve itibarı Escobar tarafından yok edilen Virginia, ya Escobar ya da düşmanları tarafından öldürülecek ya da öldürülmeden önce Narkotik ajanı Shepard’ın Escobar’ı durdurmasına yardım etmeyi göze alacaktır…

2- İLK ARINMA GECESİ

Yönetmen: Gerard McMurray

Oyuncular: Y’lan Noel, Joivan Wade, Lex Scott Davis

İlk Arınma Gecesi’nde; Amerika’nın Kurucu Babaları, suç oranını bir önceki yıla göre %1 oranında düşürmek amacıyla izole bir toplulukta saldırganlığı bir gece için açığa çıkarırlar. Ama şiddet uygulayıcılar, dışlananların öfkesiyle karşılaşınca bu bulaşıcı hastalık test şehrinin sınırlarından taşar ve tüm ülkeye yayılır.

3- MAMMA MIA! YENİDEN BAŞLIYORUZ

Yönetmen: Ol Parker

Oyuncular: Lily James, Amanda Seyfried, Meryl Streep

Klasik film Mamma Mia’nın devam halkasında; karakterlerin dününü ve bugününü araştırmak, geçmişte oluşan ilişkilerin günümüze nasıl etki ettiğini göstermek üzere zamanda geri ve ileri gidiliyor.

4- SİBİRYA

Yönetmen: Matthew Ross

Oyuncular: Ashley St. George, Boris Gulyarin, Keanu Reeves

Lucas (Keanu Reeves); Amerikalı bir elmas tüccarıdır. Ender bulunan mavi elmasları satmak için St. Petersburg’a giden Lucas’ın elmaslarının gerçekliğinden şüphelenilmesiyle işler karışır. Elmasları ve ortağı ortadan kaybolan Lucas, soluğu Sibirya’da alırken gizemli Katya ile de tutkulu bir ilişkiye yelken açar. Lucas’ın elmaslarını ve ortağını bulmak için vakti azalırken ihanetle dolu elmas dünyasının kirli oyunlarından kaçışı olmadığının anlayacaktır.

5- KORKULUK

Yönetmen: Stuart Stone

Oyuncular: Mike Taylor, Umed Amin, Hannah Gordon

Stu Stone’un yönettiği Scarecrows, bir göle doğru çıktıkları yolculuklarında bir mısır tarlasından geçmek durumunda kalan bir grup gencin hikâyesini ele alıyor. Gizli bir kıyı gölüne doğru yürüyüşe çıkan bir grup gencin uğursuz bir mısır tarlasından geçmekten başka çareleri yoktur. Ancak bu çiftçinin tarlasından izinsiz geçenleri birer korkuluğa dönüştürüp çürümeye bıraktığından haberleri yoktur. Bir kez giren bir daha çıkamaz.

6- KISMET, SEVGİLİM: İLK ŞARKI

Yönetmen: Abdellatif Kechiche

Oyuncular: Salim Kechiouche, Ophélie Bau, Shaïn Boumedine

Amin, tatilini geçirmek üzere Paris’ten güney sahillerindeki memleketi Sète’e döner ve barlarla plajlar arasında vaktini geçirmeye başlar. Tam da Jasmine adında bir kadına âşık olmuşken, ilk filmini hayata geçirmesini sağlayacak bir yapımcıyla tanışır. Kısmet, Sevgilim: İlk Şarkı, yaz mevsiminin tüm sıcaklığını üzerinde taşıyan, müzik dolu bir film.

7- KOD ADI: SOSİSLİ

Yönetmen: Torsten Künstler

Oyuncular: Matthias Schweighöfer, Anne Schäfer, Til Schweiger

Theo ve Luke birbirinden tamamen farklı yapıda olan iki polis memurudur. Birisi işleri kaba kuvvetle çözerken diğeri ise olayları aklı ile çözmeye çalışır. Büyükelçinin kızının kaçırılması ikisinin bir araya gelmesine neden olur. Kaçırılan kızı kurtarmak için birlikte çalışmak zorunda olan Theo ve Luke zorlu bir maceraya atılır. Çünkü kızın kaçırılması basit bir fidye isteme olayından çok daha fazlasıdır. Torsten Künstler’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Til Schweiger, Matthias Schweighöfer, Anne Schäfer, Lisa Tomaschewsky gibi isimler yer alıyor.

8- ESKİ KÖYE YENİ ADET

Yönetmen: Gülistan Acet, Ferit Karahan

Oyuncular: Haki Biçici, Burcu Gönder Parlak, Bülent Emrah Parlak, Füsun Demirel, Nail Kırmızıgül

1990’ların sonunda köyümüze bir sağlık ekibi gelir ve en az üç çocuğu olan tüm kadınlara doğum kontrolü için spiral takar. Sağlık ekibinin köyden ayrılmasıyla köyün erkekleri toplanıp kadınlara takılan cihazın ne olduğuna dair fikirler üretirken birbirinden komik yanlış anlamalarla aletin bir mikrofon olduğuna kanaat getirirler. Bundan sonra devletin kulağının her an kendilerinde olduğunu, dinlendiklerini zanneden erkekler, kadınların yanında politik hiçbir meseleden bahsetmemeye, onlara daha kibar davranmaya özen gösterirken,devletten takdir görmek ve sesini duyurabilmek için kadınlardaki mikrofona hazır ola geçerek ‘Vatan Sana Canım Feda’ diye bağırırlar. Bu yanlış anlama çözülene dek köyde herşey değişecek, birbirinden komik durumlar yaşanacaktır.

9- FENOMEN

Yönetmen: Ebubekir Uyğur, Ercüment Kolay

Oyuncular: Vedi İzzi, Bora Cengiz, Hümeyra Şare

Fenomen, İzzet’in sanal dünyada popülerleşmek için yaptıklarını konu ediyor. Tıp fakültesinden mezun olan İzzet kendi dünyasına gömülen genç bir adamdır. Çevresinde kimsesi olmayan İzzet’in tek arkadaşı evinde beslediği kuştur. İnsanlardan kaçan, kendi dünyasında yaşayan İzzet’in sosyalleşebildiği yer sadece sanal dünyadır. Mesleğini yapmak yerine elektroniğe ve yazılıma yönelen İzzet böylece sanal dünyaya daha çok hakim olmaya başlar. İnsanların beğenisini, takdirini toplamaktan mutlu olan yalnız adamın tek isteği sosyal medyada daha çok takip edilmektir. Bir fenomen olmayı kafasına koyan İzzet bunun için bir uygulama kullanmaya karar verir ve Dürbün adındaki uygulama ile sosyal medyada canlı yayın yapmaya başlar. İzzet,  takipçi kazanmak için yaptığı sansasyonel canlı yayınlarla dönüşü olmayan bir yola girer.

Kaynak: sinemakolektifi.com

DAHA FAZLA