Bu hafta vizyona giren 9 film

Bu hafta vizyona giren 9 film

Sinema Kolektifi'nin hazırladığı ve bu hafta (13-20 Temmuz) vizyona giren 9 filmin yer aldığı derlemeyi okuyucularımıza sunuyoruz.

1-TERMİNAL

Yönetmen: Vaughn Stein

Oyuncular: Margot Robbie, Dexter Fletcher, Simon Pegg

Renkli, hareketli Las Vegas ve Manhattan arka sokaklarını hatırlatan, anonim bir şehir. Şehrin devasa tren garında, “Hattın Sonu” adlı bir restoran. Annie, restoranın meraklı ama bir o kadar da gizemli garsonudur. İki kiralık katil, sıradaki görevleri için haber beklerken Annie’nin mekanını uğrak yer olarak seçmişlerdir. Fakat bilmedikleri bir şey vardır: Annie zarif ve göz alıcı kırmızı mantosunu giyip ortadan kaybolduğunda, bir şeyler dönüyor demektir!

2- MARY SHELLEY

Yönetmen: Haifaa Al-Mansour

Oyuncular: Stephen Dillane, Maisie Williams, Elle Fanning

Elle Fanning’in başrolünde yer aldığı Mary Shelley, yazar William Godwin ve kadın hakları savunucusu Mary Wollstonecraft’ın kızı olarak dünyaya gelen Mary Godwin Wollstonecraft’ın, 1814 yılında henüz 17 yaşındayken aşık olduğu dönemin önde gelen romantik şairi Percy Bysshe Shelley ile başlayan ilişkisini, ikilinin İsviçre’ye kaçarak evlenmesi ve yarı uyanık bir kâbusun akabinde gelen Frankenstein düşüncesinin nasıl geliştiğini; bu romanı yazmasına sebep olan olayları konu ediniyor.

3-OTEL TRANSİLVANYA 3: YAZ TATİLİ

Yönetmen: Genndy Tartakovsky

Mavis, lüks bir canavar gemisinde bir aile yolculuğu ayarlayarak Dracula’ya sürpriz yapar. Tatil sayesinde Dracula otelden başını kaldırıp biraz nefes alabilecektir. Dracula’nın arkadaşları da bu geziye katılmaya karşı koyamaz. Canavarlar, canavar voleybolundan devasa büyüklükteki büfelere ve egzotik gezilere kadar gemi gezisinde sunulan tüm eğlencelerle günlerini gün ederler. Fakat işler Dracula’nın geminin ilgi çekici ancak tehlikeli kaptanına aşık olmasıyla birlikte değişir. Aile, arkadaşlar ve tomurcuklanan bir romantizmi dengede tutmak, en güçlü vampir için bile çok fazla olabilir…

4-GÖKDELEN

Yönetmen: Rawson Marshall Thurber

Oyuncular: Pablo Schreiber, Noah Taylor, Dwayne Johnson

Legendary’nin Gökdelen filminde dünya çapında bir ikon olan Dwayne Johnson, eskiden bir FBI Rehine Kurtarma Ekibi Lideri ve ABD savaş gazisiyken artık gökdelenlerin güvenliği için çalışan Will Ford’u canlandırıyor. Ford, Çin’de görev yaptığı sırada dünyanın en yüksek ve en güvenli binasında yangın çıktığını görür ve bu yüzden suçlanır. Bu olay üzerine aranan bir kaçak olan Will’in olayın sorumlularını bulması, adını temize çıkarması ve binanın içinde, yangın emniyet hattının yukarısında mahsur kalan ailesini kurtarması gerekmektedir.

5-DENİZ KIYISINDAKİ EV

Yönetmen: Robert Guédiguian

Oyuncular: Ariane Ascaride, Gérard Meylan, Jean-Pierre Darroussin

Dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali’nden ödüllerle ayrılan, ünlü yönetmen Robert Guédiguian’ın imzasını taşıyan ve başarılı Fransız oyuncuların hayat verdiği DENİZ KIYISINDAKİ EV, birbirinden uzaklaşmış bir ailenin bir umutla tekrar kurulan bağlarını anlatıyor. Marsilya’nın yakınlarındaki küçük ama tablo gibi bir koyda üç kardeş, hastalanan babalarının villasında uzun zamandan sonra tekrar bir araya gelir. Paris’te ailesinden kopuk bir hayat süren Angela, kendinden küçük bir kadına aşık olan Joseph ve ailenin butik restoranını işletmeye çalışan Armand, babalarının son günlerinde yanındadırlar. Aralarındaki bağın derinden sarsılmasına neden olan geçmişte yaşadıkları acı olayla tekrar yüzleşmek zorunda kalacaklardır. Ayrıca hiçbiri, sahile ansızın vuran ve hayatlarına giren davetsiz misafirlere hazırlıklı değildir.

6-DEHŞET YOLU

Yönetmen: Ryûhei Kitamura

Oyuncular: Kelly Connaire, Stephanie Pearson, Rod Hernandez

Bir arabaya doluşup geziye çıkan altı üniversite öğrencisi, lastiklerinden birinin patlaması sonucu ıssız bir yerde yolda kalırlar. Hayatta kalmak için zorlu bir mücadelenin başlangıcında olduklarından henüz habersizdirler. Lastiği değiştirmek için arabadan indiklerinde bunun aslında bir kaza olmadığını anlarlar. Aniden üzerlerine kurşunlar yağar. Etrafta kimsenin olmadığı, telefonların çekmediği bir yerde, kendilerini gizemli, acımasız bir keskin nişancı tarafından kuşatılmış halde bulurlar. Yardıma muhtaç bir halde başka bir aracın gelmesi için dua ederler. Nişancı bu masum gençlerin işlerini bitirmek için aceleci davranmaz, sessizce ve sabırla uzun uzun bekler. Kurbanlarını zekice hamleleriyle şüpheye ve dehşete düşürür. Böylece güneşin kızgın sıcaklığı altında her iki tarafın becerikliliği de test edilmiş olur… Yönetmenliğini Midnight Meat Train filminin de yönetmenliğini yapan gerilim ve korku ustası Ryuhei Kitamura’nın üstlendiği “Dehşet Yolu”, Toronto, Sitges, Busan gibi önemli uluslararası film festivallerinde gösterime girmiş; yetenekli genç yüzleriyle sürükleyici ve tansiyonu yüksek bir film.

7-BENDE KAL

Yönetmen: Utku Uçar

Oyuncular: Sadi Celil Cengiz, Süheyl Uygur, Peker Açıkalın, Ruhi Sarı, Yüksel Molla

Fikret, 40 yaşlarında babadan kalma bir berber dükkanı işletmektedir. Her tıraş sonrasında antika aletlerle müşterilerine yaptığı masaj ile mahallede nam salan Fikret’in hayatı, bir sabah dükkanına gelen Taner isimli uyanık bir pazarlamacının zorla sattığı tam otomatik bir masaj aleti ile tamamen kabusa döner. Tıraş olmak için dükkanına gelen ünlü mafya babası Altan’ın trajikomik bir biçimde ölümüne sebep olan Fikret ve Taner, mafyanın adamlarından kurtulmak ve cesedi ortadan kaldırmak için her şeyden habersiz olan koltukçu Rıza’yı da olaya dahil eder. Cesedi antika bir koltuğun içine gizleyip ortadan kaldırmak isteyen üçlü, amaçlarına ulaşamadan Altan’ın adamları tarafından kaçırılıp işkenceyle konuşturulunca, gerçeği söylemek zorunda kalır. Bunun üzerine koltuğu geri almak için geri dönerler ancak koltuk düzenbaz muhtar adayı Düzgün Söğüş ile Adana’ya doğru yola çıkmıştır. Mafyanın adamları, Altan’ın da içinde bulunduğu koltuğu bulup geri getirmeleri için üçlüye 2 gün süre verir. Adana’ya doğru yola çıkan 3 arkadaş, Düzgün’ün evine vardıklarında kendilerini bambaşka bir maceranın içinde bulur. Çünkü koltukta bir keramet olduğunu düşünen Düzgün Söğüş, köy halkını etkileyerek seçimleri kazanmak için evinin bahçesini bir türbeye çevirmiş ve koltuğu ziyarete açmıştır. Köylünün akınına uğrayan türbeden bu koltuğu geri almak düşündükleri kadar kolay olmayacaktır.

8-ŞEYTAN KULESİ

Yönetmen: Andrew Wiest

Oyuncular: Colton Christensen, Elizabeth Mouton, Cory Dangerfield

Gazetede gördüğü ilan üzerine, yerel halktan kimsenin başvurmaya cesaret edemediği, deniz fenerinde çalışmaya başlayan Tom Doherty, kısa zaman içerisinde yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu fark eder. Karanlık bir güç, esrarengiz bir varlıkla baş başa kalmıştır. Onarım için gittiği deniz fenerinde geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalacaktır Tom.

9-KAPALAK KIZI

Yönetmen: Fatih Gürler, Ramazan Özer

Oyuncular: Alperen Demirtaş, Arifhan Durmuş, Can Yavuz

1990’lı yıllarda Karadeniz dağlarının arasındaki Giresun’da yaşanan bir olay, birçok kişinin hayatını değiştirir. Okulun güzel hademesi Ayşe, 19 yaşında bir genç kızdır. Sevdiği adamın asker yolunu gözleyen Ayşe, günün birinde okulun müdürü tarafından tacize uğrar. Bu olay Ayşe’nin hayallerini yıktığı gibi, kendi canını da almasına sebep olur. Utancından kendi canını alan Ayşe’nin yaslı annesi için bu acı dayanılmaz olur. Kızının intikamını almaya kararlı olan acılı anne, okul müdürüne büyü yaptırır. Ancak her kötülüğün sahibine dönmesi gibi, annesinin yaptırdığı büyü de Ayşe’yi etkiler. Genç kızın ruhu artık okulun bölgesine hapsolmuştur. Ayşe’nin ruhunun öğrenciler tarafından görülmeye başlanması üzerine okul terk edilir. Ancak Ayşe, kendisinin yok oluşuna sebep olan müdürden intikamını almayı başarır. O günden bu yana da Ayşe’nin ruhu bölgede ürperti salmaktadır. Can Yavuz ve ekibi, Ayşe’nin musallat olduğu okulu bulmak ve doğa üstü olayları kaydetmek için çıktıkları yolculukta, sık ormanın içinde yol alırken, hazır olmadıkları pek çok olaya tanıklık edeceklerdir…

Kaynak: sinemakolektifi.com

DAHA FAZLA