Bu hafta vizyona giren 7 film

Bu hafta vizyona giren 7 film

Sinema Kolektifi'nin hazırladığı ve bu hafta (6-13 Temmuz) vizyona giren 7 filmin yer aldığı derlemeyi okuyucularımıza sunuyoruz.

1- ANT MAN VE WASP

Yönetmen: Peyton Reed

Oyuncular: Michael Peña, Evangeline Lilly, Paul Rudd

Marvel Sinematik Evreni’ndeki şaşırtıcı küçülme becerisine sahip kahramanları konu alan yeni bir bölümle “Ant-Man ve Wasp” geliyor. “Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı” filminin ardından Scott Lang hem baba hem Süper Kahraman olarak seçimlerinin sonucuyla uğraşmaktadır. Bir yandan ev yaşamıyla Ant-Man olarak sorumluluklarını dengede tutmaya çalışırken, acil bir görevle birlikte Hope Van Dyk ve Dr. Hank Pym ile karşı karşıya kalır. Scott bir kez daha kostümünü giymek ve geçmişin sırlarını ortaya çıkarmak için Wasp ile omuz omuz savaşmayı öğrenmek zorundadır.

2- ZAMA

Yönetmen: Lucrecia Martel

Oyuncular: Daniel Giménez Cacho, Matheus Nachtergaele, Lola Dueñas

Sömürge yetkilisi Diego de Zama, memleketinden ve ailesinden uzak, bir şekilde terfi etmeyi beklediği bu uzak diyarda bir sonuç almadan beklemekten, şiddete bulanmış adaletten, hayalini kurduğu kahramanlığa hiç ulaşamamaktan bunalıyor. Köpek Günleri ve Başsız Kadın ile tanıdığımız Lucrecia Martel, Diego de Zama’nın günümüz çağdaş toplumunda yaşanan sorunlara yakın bulduğu bunalımını olağanüstü güzellikteki Güney Amerika manzaraları fonunda sorgulayarak bize sunuyor.

3- HAYAT OKULU

Yönetmen: Nicolas Vanier

Oyuncular: Eric Elmosnino, François Cluzet, Jean Scandel

1920’ler Fransa’sında yetimhanede yaşayan küçük Paul (Jean Scandel) kırsal kesimde büyük bir toprak ağasının yanında çalışan bir aile tarafından evlat edinildiğinde Paris’ten hiç bilmediği bir yere taşınmak durumunda kalır. İlk başta buradaki yaşantısını sevmeyen Paul, aksi ancak özgür ruhlu kaçak avcı Totoche (François Cluzet) ile tanışınca gözüne her şey başka gözükmeye başlar. Totoche’tan ormanın ve hayvanların sırlarını öğrenmeye başlayan Paul, daha önce hayal edemeyeceği maceralara adım atar.

4- HAYALET HİKAYELERİ

Yönetmen: Andy Nyman, Jeremy Dyson

Oyuncular: Martin Freeman, Paul Whitehouse, Andy Nyman

Her türlü doğaüstü canlının varlığından şüphe duymasıyla ünlü Profesör Philip Goodman, esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan idolü Charles Cameron’dan bir davet alır. Goodman’a açıklayamadığı üç vaka dosyası veren Cameron, bunları araştırmasını ve yanıldığını kanıtlamasını ister. Goodman’ın, birbirinden korkunç bu üç vakanın bambaşka bir sonuca ulaşacağından haberi yoktur.

5- KAPTAN DANDUN

Yönetmen: Jan Stoltz, Hubert Weiland

Kaptan Dandun ve mürettebatı Sharky isimli gemilerini denize indirmeye hazırlanırken nasıl bir maceraya yelken açtıklarını bilmiyorlardı. Büyük bir egosu olsa da dostları Mikey ve Bonnie ile gerçek arkadaşlığı, özveriyi ve macerayı öğrenecek olan Kaptan Dandun için dostluk her şeyden önce geliyor. Onları alt etmek isteyen düşmanlar Dandun ve arkadaşlarının birbirlerine ne kadar bağlı olduklarını henüz bilmiyorlar. Bilmedikleri bir şey daha var; Dandun?un derin denizlerdeki dev dostları…

6- KARANTİNA XII

Yönetmen: Can Varol

Oyuncular: Berna Üçkaleler, Şevket Süha Tezel, Anıl Can Yılar, Cansu Şahin, Umut Demirdelen

5 Kişilik arkeoloji öğrencileri Mina, Anıl, Berna, Selim ve Batu profesörlerinin isteği doğrultusunda araştırma yapmak için karantina adasına giderler. Profesörün amacı simya kitabına sahip olmaktır. Şeytanla işbirliği yapan profesör öğrencilerini paranormal olayları incelemeleri için adaya yolladığını söylese de gelişen olaylar içinden çıkılmaz bir hal alacaktır. Profesörlerinin planını sonradan anlayan öğrenciler adadan kurtulmak için her yolu deneyecekler.

7- DUA ET KARDEŞİZ

Yönetmen: Hamza Yaman

Oyuncular: Eray Kaman, Gökhan Demir, Başak Akbay

Dua Et Kardeşiz, arazilerinden yol geçeceğini öğrenen iki kardeşin verdiği mücadeleyi anlatıyor. Tuğrul ve Ömer varlıklı bir ailenin çocuğudur. Sakin bir yaşamları olan ailenin hayatı Tuğrul’un bir gün arazilerinden yol geçeceğini öğrenince karışır. Tuğrul haberi vakit kaybetmeden ailesi ile paylaşınca herkes strese kapılır. Ne yapmaları gerektiğini düşünen aile hemen evin küçük oğlu olan Ömer’i arayıp memlekete çağırır. Ömer gelir gelmez arazilerinden geçecek yolla ilgili araştırma yapar ve yolun illegal bir biçimde arazilerinden geçeceğini öğrenir. Yasal olmayan bu durumu ortaya çıkarmaya kararlı olan aile el birliği ile zorlu bir mücadeleye girişir.

Kaynak: sinemakolektifi.com

DAHA FAZLA