Bir çiftlik vurgunu daha : Anadolu Farm

Bir çiftlik vurgunu daha : Anadolu Farm

Çiftlik Bank'ın ardından ona benzer pek çok şirketin daha aynı yolla insanları dolandırdığı ortaya çıktı.

Çiftlik Bank'ın 70 bin kişiyi dolandırdığı yöntemle pek çok şirketin kolay yoldan para kazandığı ortaya çıktı. Bunun son örneği de Anadolu Farm. Yine 25 yaşındaki bir kişi tarafından kurulan ve yönetilen bu şirket 4 bin 500 kişiden toplamda 90 milyon lira para toplamış.

Kayseri'de bulunan şirket merkezinde ele geçirilen belgelere göre şirket, insanlardan hayvan almak ve tesis kurmakiçin topladığı paralarla ülkenin değişik bölgelerinde 6 adet restoran açmış. Gözaltına alınan yönetim kurulu başkanı Fehmi Özakan ve iki yönetici nitelikli dolandırıcılık suçuyla sevkedildikleri mahkemede tutuklandı.

'ÇİFTLİK BANK GİBİ DEĞİLİZ'

Kayseri Emniyet müdürlüğü KOM şubesi tarafından yürütülen soruşturmada  internet üzerinde 'Anadolu Farm'' adıyla faaliyet gösteren oyun sitesinin aktif 4 bin 500 üyesi olduğu, toplanan paranın yaklaşık 90 milyon TL olduğu, paranın bir kısmının oyuna başlarda katılan üyelere verildtiği, kalanıyla araziler alındığı restoranlar açıldığı belirlendi. Dün tutuklanan şirket yönetim kurulu başkanı Fehmi Özakan'ın alınan ifadesinde '' Kimseyi dolandırmadık. Topladığımız paraların bir kısmını üyelere kar olarak verip, resturantlar açıp, arazi satın aldık. Biz ,Çiftlik Bank gibi değiliz. Şirketimizin  el konulan mal varlığı, üyelerden toplanan paraları karşılamaya yeter de artar bile ''şeklinde sözler sarf ettiği bildirildi. Öte yandan,şirketle ilgili soruşturmanın devam ettiği,bugün gözaltına alınan bir şube müdürünün daha mahkemeye sevk edileceği bildirildi.