Berat Albayrak: EYT gündemimizde yok

Berat Albayrak: EYT gündemimizde yok

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak '2019 enteresan bir yıl olacak' şeklinde konuşurken, EYT'nin gündemlerinde olmadığını söyledi.

Ankara'da gazetecilerle bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak gündeme ilişkin konuştu. 

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine göre en çok artışın olduğu gıda sektörü için, 'gıda terörü' kavramını kullanan Albayrak "Gıda terörünün perde arkasına baktık. Gördük ki felaket tellallığı yapanlar bazı siyasi partilerden aday. Şaşırmamak lazım ülkenin canına kasteden terör örgütlerine destek olanlar mutfağına mı kast etmeyecek" şeklinde konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün grup toplantısında konuştuğu İş Bankası konusu üzerine ise "İş Bankası konuşmasının doğru zeminde yapılması lazım. Meclis bu konuda adım atabilir. Böyle bir adım atılırsa sahiplik ve kurumsallık açısında daha güçlü bir resim çıkar. İş Bankası zaten çok kurumsal bir marka kamuya geçerse hem yerli yabancı yatırımcı nezdinde daha iyi bir algı çıkar" şeklinde konuştu. 

Son günlerde konuşulan IMF haberlerine dair ise "Türkiye'nin ihtiyacı olmadığı ortada. Ağustos, eylülde böyle bir ihtiyaç olmadı şimdi hiç yok. Ekonomik olarak tartışılacak bir durum yok. IMF Arjantin'e girdi durumu ortada" açıklamalarında bulundu. 

Albayrak emeklilikte yaşa takılanlar üzerine gelen bir soruyu ise "EYT konusu ile ilgili bu hükümetin cevabı ortada. Çok basit yaklaşmak doğru değil. Gündemimizde yok" şeklinde yanıtladı. 

DAHA FAZLA