Barış Atay Avcılar'da halk toplantısına katıldı

Barış Atay Avcılar'da halk toplantısına katıldı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay'ın katılımıyla İstanbul Avcılar'da 'Halk Toplantısı' düzenledi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay'ın katılımıyla İstanbul'un Avcılar ilçesi Yeşilkent Mahallesi'nde Halk Toplantısı düzenledi. Yeşilkent Mahallesi Muhtar Adayı ve Avcılar Belediyesi Meclisi Üyesi Adaylarının da katıldığı toplantıya Yeşilkent'liler yoğun ilgi gösterdi.

'İNSANCA YAŞAM SİSTEMİ KURABİLİRSEK SORUNLARIMIZ HIZLICA ÇÖZÜLÜR'

Barış Atay'ın katıldığı halk buluşmasında gündeme dair değerlendirmelerin yanı sıra, halk meclisi kurmak adına nelerin yapabileceği, Yeşilkent'te kentsel dönüşüm adı altındaki imar sıkıntıları ve kaçak yapılanmalar gibi yerel sorunlar konuşuldu.

Yereldeki sorunlar hakkında konuşan Barış Atay, "Bu ülkede ne kadar çabuk insanca yaşam sistemi kurabilirsek bu gibi sorunların çözümüde o kadar kısa sürede olacaktır" dedİ.

'EMEKÇİLER SORUNLARINI SADECE YAN YANA GELEREK, ÖRGÜTLENEREK AŞABİLİR'

Toplantıda emekçilere dönük hak gasplarına, işten çıkarmalara ve ülkedeki genel kriz ortamında nasıl bir yol izleneliceği de konuşuldu. 

Taşörenleşmenin emekçilerin bütün haklarını ellerinden aldığını dile getiren Atay, emekçilerin, işçilerin sorunlarını örgütlenerek, yan yana gelerek aşabileceğini ifade etti. Atay, "Her ne kadar sendikalar ya da bir çok siyasi parti güven vermiyor olsa da oraların güvenilir olmasını sağlayacak olanlar da sendikalarda siyasi partilerde örgütlenecek emekçilerdir" dedi.

'BU EKONOMİK KRİZ SÜRDÜRÜLEMEZ'

İçinde bulunduğumuz ekonomik krizin konuşulduğu toplantıda Atay, bu krizin elimizde üretecek bir şey kalmaması yönüyle diğer krizlerden ayrıştığını, tarım, hayvancılık, sanayi gibi alanlarda üretimin bitme noktasına geldiğini ifade etti. Ülkedeki ekonomik yapının inşaat sektörüne ve Körfez ülkelerinden gelen sıcak paraya dayandırıldığını söyleyen Atay, bu ekonomik gidişin özellikle seçimlerden sonra sürdürülebileceğine düşünmüyorum dedi.

Bu krizden tek çıkışın İMF gibi kurumlardan gelen paralarla değil üretim araçlarının tekrar halka verilmesiyle gerçekleşeceğini dile getiren Atay, "İMFgibi kurumlardan gelen yardımlar sadece kısa vadeli geçici çözüm üretir ve o ülkeyi uzun vadede kendine bağımlı kılar" dedi.

Toplantının ardından Atay, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nde Sosyalist Devrimci Gençlik (SDG) üyesi öğrencilerle sohbetlerine devam etti.