Aylin Işık oğluna cezaevinde kavuşabildi

Aylin Işık oğluna cezaevinde kavuşabildi

Sistematik şiddet gördüğü eşini öldürdüğü için cezaevinde tutuklu bulunan Aylin Işık’ın 4 yaşındaki oğlu da annenin yanına verildi.

İstanbul Gazi Mahallesi’nde yaşayan Aylin Işık (26); 5 yıllık eşi Cihangir Işık’ı geçen yıl 17 Aralık’ta evlerinin yatak odasında tüfekle vurarak öldürdü. Polise giderek teslim olduğunda, eşi tarafından her gün dövüldüğünü, ölümle tehdit edildiğini, olay gecesi de aynı şeylerin yaşandığını söyleyen Aylin Işık, “Silahı önce kafama, sonra boğazıma dayadı. ‘Senin işin bitti’ diye bağırdı. Silahı elinden aldım” dedi.

Hürriyet’ten Eyüp Serbest’in haberine göre, çıkartıldığı mahkemede tutuklanan Aylin Işık’ın oğlu bir çocuk yurduna yerleştirildi. Daha sonra da hiç tanımadığı Yalova’da yaşayan babaannesine verildi. Babaanne, amca ve halalar çocuğun velayetini alabilmek için anneye dava açtı. Velayet davasına bakan mahkeme, çocuğun, annenin ve davayı açan babaannenin durumuyla ilgili bir rapor hazırlanmasını istedi. Raporda çocuğun annesiyle kalması gerektiği, cezaevi koşullarının da buna uygun olduğu belirtildi. 4 yaşındaki D. bu raporla 27 Nisan’da, cezaevinde de olsa annesine kavuşabildi. 

DAHA FAZLA