Artvin'de Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı: 1 asker hayatını kaybetti

Artvin'de Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı: 1 asker hayatını kaybetti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada çatışma çıktı. 

Güncelleme 23.25

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin dönüşünde Esenboğa'da konuştu. Konuşmasından başlıklar şöyle:

"Bu terör bizi asla yıldıramaz. Bu acıdan son derece üzgünüm. Yarın cenazeyi ben de katılacağım. En azında teröre karşı hep birlikte mücadele ediyoruz. Telefon eden herkese teşekkür ediyorum. Birlikte olacağız ve Türkiye'yi aydınlatacağız. " 

Güncelleme 18.25

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, saldırının ardından Ardanuç'ta belediye binasının açılışında konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından notlar şöyle:

"Terör bizi yıldıramayacak, vazgeçmeyeceğiz. Bir canımız var, o can bu ülke uğruna feda olsun!

Hiçbir programımı iptal etmedim. Vatandaşa söz verdim. ucunda ölüm olsa gideceğim.

Bir şehidimiz var, beni en çok üzen o. Keşke bir eve ateş düşmeseydi.

Demokrasiyi, cumhuriyeti kolay kazanmadık. Kanla, savaşarak, analarımızın sırtındaki silahlarla kazandık. 

Mustafa Kemal'in askeri olmaktan onur duyuyorum.

Kışlaya, camiye, siyaset sokmayın. Yoksa bedelini hep beraber öderiz.

Cerablus'taki operasyonu sonuna kadar destekliyoruz."

Güncelleme 18.00

CHP İstanbul İl Örgütü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı bu akşam saat 19.30'da Beyoğlu Tünel'den Galatasaray Meydanı'na yapacakları yürüyüşle protesto edeceklerini duyurdu. 

CHP İstanbul İl Örgütü,  "Türk bayrağı, partimizin bayrağı ve Atatürk posterleri ile terörü lanetleyip, Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'na yapılan hain saldırıyı kınayacağız" diyerek yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. 


Güncelleme 17.11

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik terörist saldırı ile ilgili olarak, "Suikastı azmettiren geri plandaki alçaklar, Türkiye'nin birliğine zarar veremez" dedi.


Güncelleme 16.55

CHP Genel Merkezi'nin örgütleri Genel Merkez'e çağırdı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için Esenboğa Havalimanı'nda karşılama yapılacağı belirtildi. 


Güncelleme 16.15

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırı anı böyle görüntülendi:


Güncelleme 16.05

HDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırı kınanarak şu ifadeler kullanıldı:

"CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun seyahati esnasında Artvin'in Ardanuç ilçesinde yaşanan silahlı çatışmayı kaygı ile öğrenmiş bulunuyoruz. Bu vahim saldırıyı sert biçimde kınıyor, Sayın Kılıçdaroğlu'na ve beraberindeki partililere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."


Güncelleme 16.00

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, saldırıda ağır yaralanan askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. 


Güncelleme 15.36

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Benim açımdan kimsenin kaygılanmasına gerek yok, iyi durumdayım. Arkadaşlarımızla beraber çatışma bölgesinden çıktık." dedi.

CHP'li Veli Ağbaba Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımıza roketle suikast girişimi son anda engellendi. Biz alçaklara şerefsizlere boyun eğmeyiz ! Susturamayacaksınız" dedi.


Güncelleme 15.13

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.


Güncelleme 15.08

İçişleri Bakanı Efkan Ala, olayla ilgili açıklamasında, "Konvoyu korumakla görevli jandarma aracına ateş açıldı, 1'i ağır 3 yaralımız var" dedi. 

Bakan Ala yaptığı açıklamada, olayın PKK saldırısı olduğu iddia ederek şu ifadeleri kullandı:

"Konvoyun korumasını savunmak üzere görevlendirilmiş jandarma aracına terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Bu ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından ağır yaralanmıştır. İki astsubay da hafif yaralanmıştır. Kendisiyle telefonda görüştüm Sayın Kılıçdaroğlu ile kendisinin durumu gayet iyi. Büyük üzüntü duyduğumu ifade ettim, o da metanetle karşıladı. Biz bu seyahatin en güvenli şekilde geçmesi için orada kritik bazı unsurlar var. Orada tedbirler alınmıştır. Şimdi kendisini daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz. Emniyet Müdürümüz de konvoydaydı. Gerekli tedbirler alınıyor, alındı.

Bölücü terör örgütü Karadeniz'e açılma niyetleriyle faaliyetlerde bulunmaktadır. Ordu'da geçenlerde bir terörist silahlarıyla ele geçirildi. Bu konuda da bu işi gerçekleştirilen alçaklarda o bölgede yakalanıp gereği yapılacaktır.

CHP tabanına, yönetimine, milletimize geçmiş olsun diliyorum. Sayın Genel Başkana da bu olay karşısındaki tutumu nedeniyle teşekkür ediyorum. Türkiye'nin gündeminden terörü çıkarmak için yoğun bir çaba içindeyiz.

Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK. hemen operasyon da başladı. Sadece öncü emniyeti sağlamak üzere görevlendirilmiş araçta hasar var. Ve onun içindeki sürücü er ağır, iki astsubayımız da yaralı. Bu saldırı bütün ülkeye yapılmıştır. Bu teröristlerin yakalanmaları için çalışmalar başlatılmıştır."


Güncelleme 15.00

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CNN TÜRK yayınına telefonla bağlanarak ormanlık yolda bir hareketlilik olduğunu ve araçlarına ateş açıldığını, öncü güvenlik aracının şoförü olan askerin ağır yaralandığını, devlet hastanesinde tedavi altına alındığını söyledi.

Özel, Artvin valisinden aldığı bilgilerin Bekaroğlu’nu doğruladığını belirterek şunları söyledi:

“Bu güzergahta en üst düzeyde önlem almıştık. Ormanlık alana doğru tarama yapılmış. Genel başkanımızın olduğu konvoy arkadaydı. Önde giden askeri araçtan o yöne doğru dikkat yönelmesi olduğu anda araca ateş açıldı. Bir asker ağır yaralandı. Öncü üç araç olası bir saldırıya karşı güvenlik önlemi almak için bulunuyordu. Konvoya roketli saldırı girişimi hazırlığında olduğu anlaşılıyor.”


Güncelleme 14.45

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk yayınına bağlanarak iyi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: 

"Benim açımdan endişe edilecek bir sorun yok. Karayolları binasındayım. Gerekli güvenlik önlemleri alındı. Çatışma olduğu alanda olumsuz tablo yaşadık. Önlemler alındı. Umarım güvenlik güçler açısında can kaybı olmaz."


Artvin'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun geçişi sırasında çatışma çıktı. 

DHA'nın haberine göre, Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programını gerçekleştirmek Şavşat'tan Ardanuç İlçesi yakınlarına geldiğinde, konvoya ateş açıldı ve Kılıçdaroğlu'nun korumaları saldırganlara karşılık verdi. 

Çatışma sonrası Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geri döndüğü beliritilirken, Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

"VAHİM BİR TABLO"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, henüz tam olarak ne olduğunu anlayamadıklarını ifade ederek, "CHP lideri yoldan geçerken uzak bir bölgeden ateş açıldığına dair bilgiler geldi. Korumalarla ateş açanlar arasında çatışma yaşandı. Biz de daha yeni duyduk. Genel Başkanımız, güvenlikli  bölgede. Anlamaya çalışıyoruz neyin ne olduğunu. Şuanda bir yaralanma bize ulaşmadı ama güvenlikli bir yerde olması son derece düşündürücü. Vahim bir tablo ile karşı karşıyayız. Arkadaşlarla teması sürdürüyoruz. Konvoydan bir arkadaşa ulaşamadık. Belki sinyaller kesilmiştir." dedi. 

'BU OLASILIKLAR HER ZAMAN HESAPLANIYOR'

Olayla ilgili bilgi veren CHP'li Gürsel Tekin ise, "Sayın Genel Başkanımızın güzergahında bir çatışma olduğu bilgisi aldık. Silahların şu an sustuğu ama operasyonun devam ettiği bilgisini aldım. Çok şükür arkadaşlarımızda bir sorun yok. Hangi örgüt henüz bilgi yok. Arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre güzergahta çok yoğun Özel Harekatçıların olması bölgede bir olay olduğunu gösteriyor. Güvenlik mensupları konvoyun ilerlemesine izin vermedi. Büyük ihtimalle geri dönecekler. Özel bir bilgi almış değiliz ama bu olasılıklar her zaman hesaplanıyor. Karadeniz'de Artvin gibi bölgelerde böyle bir şey beklemiyorduk ama demek ki oralarda da yaşanıyormuş" diye konuştu.

AKP'Lİ KIŞLA: 5 KİŞİLİK PKK'LI GRUP ŞAVŞAT'TA ARANIYOR

Olayla ilgili açıklama yapan AKP Artvin milletvekili İsrafil Kışla, A Haber'e açıklamlarda bulundu. Kışla, bölgede PKK'lilerin olduğunu iddia ederek şu ifadeleri kullandı:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyorum. 4-5 kişilik bir PKK grubunun Şavşat'ta olduğu biliniyor. Özel hareket aylardır peşlerini takip ediyor, fakat temas kurulamamıştı, böyle sıkıntılı bir dönemi geçiriyorduk.

Aylardır arazide olmalarına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunda böyle bir hadisenin yaşanmasından dolayı üzüntü duyuyorum. Burası çok dağlık ve ormanlık bir bölge. Biz tedirglin yaşıyorduk, kontrollü şekilde seyahat ediyorduk. Şavşat ve Artvin adına da üzüntü duyuyorum. İnşallah terör örgütleri bitmiştir."

HÜKÜMET'TEN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, olayla ilgili Twitter'dan açıklamada bulundu.

Kurtulmuş, "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçiş güzergahında meydana gelen saldırıyı lanetliyorum. Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, konvoyda yer alanlara ve tüm CHP'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.