Arkadaşının çekirdeğini ve dondurmasını aldı hapse girdi

Arkadaşının çekirdeğini ve dondurmasını aldı hapse girdi

14 yaşındayken arkadaşının çekirdek ve dondurmasını aldığı için 'nitelikli yağma'dan yargılandı. 8 yıl sonra dava bitti. 13 yıl ceza alan Volkan şimdi hapiste.

2008'de İstanbul Eyüp, Yeşilpınar Mahallesi'nde 7-8 kişilik bir grubun, çocuklardan zorla para aldıkları ihbarı üzerine polis, ilköğretim okulu öğrencisi 14 yaşındaki Volkan Kutlu ile 15 yaşındaki Okan Çiftçi'yi bir internet kafede gözaltına aldı. İki çocuk hakkında Bakırköy 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Çocuklar, 18 yaşından küçük oldukları için yasa gereği "sanık" olarak değil de "suça sürüklenen çocuk" olarak nitelendirildi. Davada, 6 çocuk da mağdur ve müşteki olarak gösterildi. Ancak mağdur çocukların hiçbiri Kutlu ve Çiftçi'den şikayetçi olmadı. 

Davayı 8 yıl sonra karara bağlayan mahkeme, ilk raporu dikkate alıp iki çocuğa, her bir mağdura yönelik eylemleri nedeniyle ayrı ayrı toplam 13.5 yıl hapis cezası verdi. 2011 yılındaki mahkümiyet kararı, 3 Aralık 2015'te Yargıtay 6. Ceza Dairesi'nce onandı. Hüküm kesinleştiği için Kutlu ve Çiftçi geçen ay cezaevine konuldu. (Fatih Ulaş - Sabah)

 

DAHA FAZLA