Ankara'da yine sel: Yurttaşlar botla kurtarıldı, metro çalışmadı

Ankara'da yine sel: Yurttaşlar botla kurtarıldı, metro çalışmadı

Ankara, bozuk altyapısı nedeniyle bir yağmur yağışıyla birlikte yine sular altında kaldı.

Ankara’da yıllardır belediyecilik anlayışının en kötü örneklerini sergileyen AKP'li Melih Gökçek'in bıraktığı alt yapı sorunları yine sele neden oldu. 

Gökçek yerine gelen Mustafa Tuna da alt yapıyı iyileştirecek çözümler üretmeyince bir ay önce sağnak yağış nedeniyle alt geçitleri ve yolları su basmıştı. Bugün de (21 Haziran) Ankara’da sağnak yağış nedeniyle yine yollar kilitlendi. Sıhhıye, Oran, Dikmen ve Mamak’ta yollar su içinde kaldı.. Kızılay metrosunu da su basınca metro kapatıldı. Ankaralılar evlerine gidemedikleri için duruma tepki gösterdi.

ANKARALILAR İSYAN ETTİ

Sıhhiye’de bulunan Kızılay Yenişehir Semt Pazarı’nı da su bastı. Pazarda mahsur kalan Ankaralılar sele kapılmaktan botlarla kurtarıldı. Ankaralılar kentin çeşitli yerlerinden sel videoları çekerek Twitter’da paylaştı, her yağmurda kenti su basmasına tepki gösterdi.

DHA’nın haberine göre, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinin bulunduğu alana yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi nedeniyle acil servis çatısında dumanlar yükselirken can kaybı ve yaralanma meydana gelmediği öğrenildi.

'GÖKÇEK'İN AFETİ'

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Rant odaklı yapılaşma vadilerin betonlaşması ile her yağmur Gökçek felaketi olarak Ankaralılara dönüyor” dedi.  Altyapıya yıllardır ciddi bir yatırımın yapılmadığını da sözlerine ekleyen Candan, şöyle devam etti:

Her yeşil alan ve vadi betonlaştırıldı. Derelerin üzeri kapatıldı. Dere yatakları yapılaşmaya açıldı. Sel basan yerlere baktığınızda dereler yatağını bulmaya çalışıyor. Büyükesat Vadisi’ni yapılaşmaya açtılar, vadi tabanına yol yaptılar. Betonlaşma ile birlikte plansız hormonlu büyüyen kentleşmeyi altyapı karşılayamıyor. Gökçek ve onu koruyanlar er geç yargı önünde hesabını verecek.

DAHA FAZLA