AKP'li yönetici 7 ayrı şirkete kayyum atandı

AKP'li yönetici 7 ayrı şirkete kayyum atandı

AKP’li Birlik’in yedi şirketin yönetiminde kayyum olarak yer aldığı ortaya çıktı.

AKP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci’nin yardımcısı Mahmut Birlik, 15 Temmuz’un ardından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen şirketlere kayyım olarak atanan isim. Birlik aralarında “FETÖ’nün kasası” suçlamasıyla davası hala süren Naksan Holding’le birlikte toplam 7 şirketin yönetimine kayyım olarak atandığı ortaya çıktı.

Özkeçeci’nin il başkanlığına yeniden seçilmesiyle başkan yardımcılığına getirilen Mahmut Birlik’in kayyım olarak atandığı şirketlerin adresleri tamamen İstanbul’un ilçelerinden oluşuyor. Cumhuriyet’ten Aykut Küçükkaya’nın haberine göre TMSF’nin 9 Mart 2018 tarihinde güncellenen listesine göre AKP’li üst düzey yöneticinin kayyım olarak atandığı şirketler şöyle:

-Naksan Holding A.Ş.

-SOHO Yatırım İnşaat Gayrimenkul Dış Ticaret

-Tasfiye halinde Cardiatech Sağlık Ürünleri

-Vera Denizcilik

-Verimli Plastik Film ve Enerji

-Atlas Halı Aksesuar ve Mobilya

-Sanal Kokpit Simülatör Üretim

NE DEMİŞTİ?

Gaziantep’te Gülen cemaatinin “para kasası” olduğu iddia edilen Naksan Holding’e kayyum olarak atanmasının ardından Naksan Holding Genel Koordinatörü olarak demeç veren Mahmut Birlik, “2016 yılında 15 Temmuz gibi hain bir darbe teşebbüsü ve işgal girişimiyle karşılaştık. Önemli badireler atlattık. Bu olumsuz süreçlere rağmen Naksan Holding’i tekrar ayağa kaldırmayı başardık" demişti.

DAHA FAZLA