AKP'li Gaziosmanpaşa Belediyesi kentsel dönüşüm için yurttaşları tehdit etmiş!

AKP'li Gaziosmanpaşa Belediyesi kentsel dönüşüm için yurttaşları tehdit etmiş!

AKP'li Gaziosmapaşa Belediyesi'nin düzenlediği halk toplantısında söz alan yurttaşlar, kentsel dönüşüm adı altında evlerinden zorla çıkarılmak istendiklerini ve bu yüzden tehdit edildiklerini anlattı.

İleri Haber

İstanbul Gaziosmapaşa Belediyesi'nin düzenlediği halk toplantısında kentsel dönüşüm adı altında yurttaşların barınma hakkının elinden alındığı ve kimi zaman tehdit edildiği anlatıldı.

AKP'li Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin Yenidoğan Mahallesi'nde yaptığı halk toplantısında söz alan yurttaşlar yaşadıklarını anlattı.

Belediyenin, "Bizim 3 tane temel ilkemiz var, bir yerinde dönüşüm, iki uzlaşmalı dönüşüm, adalet" diyerek kendini savunduğu kentsel dönüşüm projesine yanıt veren yurttaşlar,  "Kendisine 3 tane sorumuz var, bir, 15 yıllık görev süresince yerinde  dönüşüme bir örnek var mı? İki, uzlaşmalı dönüşüm dediğiniz şey; şantaj, tehdit, polis zoru ve mafyatik yöntemler mı? Üç, adalet dediğiniz haklarımızın elimizden zorla alınması mı?" diye sordu.

'POLİSLE EVİME GELİP, BEBEĞİMLE TEHDİT ETTİNİZ'

Evinden zorla çıkarılmaya çalışılan bir yurttaş, "Çevik kuvvet polisiyle evime gelip, kucağımda bebeğimle beni tehdit ettiniz ve biz hakkımızı aramayı öğrendik, hiçbir şey yapamadınız, yapamayacaksınız da" dedi.

Gaziosmapaşa Barınma Hakkı Meclisi Sözcüsü de muhtarlığın kendilerine karşı 'ötekileşmiş' bakışıyla yaklaştığını, belediyenin hukukun arkasından dolanarak iş yaptığını ifade etti.